364.6 χιλιόμετρα ανά ώρα με βιοκάυσιμα

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

news-fastest-car-with-biogasΣτο βιβλίο Guiness θα μπει ο Γερμανός οδηγός Jürgen Hohenester, καθώς έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί βιοκαύσιμα. Το ρεκόρ έσπασε ένα Audi A4 το οποίο έπιασε ταχύτητα 364,6 χιλιομέτρων την ώρα, στο Papenburg της Γερμανίας! Προηγούμενη κάτοχος του ρεκόρ ήταν μία Bugatti η οποία είχε πιάσει τα 344 χιλίόμετρα την ώρα.

Το συγκεκριμένο Audi εφοδιάζεται με εναν V6 twin turbo 3λιτρο κινητήρα, ο οποίος είχε τροποποιηθεί για να τρέχει με βιοκαύσιμα και η απόδοση του μπορεί να φτάσει τα 800 άλογα, όμως στην συγκεκριμένη επίδειξη περιοριζόταν ηλεκτρονικά στους 700 ίππους.

Βέβαια αυτή δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια του Γερμανού οδηγού, καθώς τον περασμένο Οκτώβρη πάλι με ένα Audi A4 το οποίο απέδιδε 585 ίππους είχε αγγίξει τα 327,2 χιλιόμετρα την ώρα.

Την επίδειξη οργάνωσε ο TÜV Rheinland ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους οργανισμούς συγκριτικών τεστ. Μάλιστα υπεύθυνος του οργανισμού δήλωσε πως οι επιδόσεις του Audi θα βοηθήσουν τον κόσμο να καταλάβει πως τα βιοκαύσιμα αποτελούν μιά σοβαρή εναλλακτική λύση στα καύσιμα.

Σχόλια