Η ρύπανση από τις εκπομπές του CO2 θα αυξηθεί 40%

0
8

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

carbon-dioxide-pollution-grow

Αμερικάνικη κυβερνητική έκθεση υποστηρίζει ότι το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης της ρύπανσης που προκαλείται από τις εκπομπές του CO2, αναμένεται να προέλθει από τη Κίνα και την Ινδία.

Το ποσοστό του διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα, προβλέπεται να αυξηθεί περίπου 40% παγκοσμίως μέχρι το 2030, αν δε βρεθούν τρόποι για να μειωθούν οι εκπομπές του CO2.

Η Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ δήλωσε ότι η κατανάλωση της παγκόσμιας ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί περίπου 44% κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο δεκαετιών. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε ενεργειακή κατανάλωση θα προέλθουν από τις οικονομικά αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Κίνα και η Ινδία.

Η ουσιαστική αύξηση αναμένεται στην χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως η ηλιακή, η αιολική αναφέρει η έκθεση. Γενικότερα όμως η αύξηση σε ζήτηση ενέργειας θα οδηγήσει στην εμπιστοσύνη στη χρήση των ορυκτών καυσίμων ιδιαίτερα σε πετρέλαιο και κάρβουνο.

Ως αποτέλεσμα, η έκθεση προβλέπει μια σταθερή αύξηση στις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, το κύριο αέριο του θερμοκηπίου που απειλεί την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Από τώρα και μέχρι το 2030 η παγκόσμια ρύπανση που προέρχεται από τις εκπομπές του CO2 αναμένεται να αυξηθεί κατά 39%. Δηλαδή 33 δισεκατομμύρια μετρικοί τόνοι το 2015 και 40 δισεκατομμύρια μετρικοί τόνοι μέχρι το 2030, έναντι 29 δισεκατομμυρίων μετρικών τόνων το 2006, αναφέρει η έκθεση.

Η έκθεση της ΕΙΑ υπογραμμίζει ότι η ανάλυση της είναι βασισμένη στις τρέχουσες ρυθμιστικές και νομικές απαιτήσεις και δεν υποθέτει τη θέσπιση νόμων ή των διεθνών συμφωνιών που απαιτούν τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου.

Το Κογκρέσο εξετάζει νομοθεσία που θα μείωνε τα αέρια του θερμοκηπίου κατά 17% μέχρι το 2020 και περίπου 80% μέχρι τα μέσα του αιώνα.

Ο Μπάρακ Ομπάμα έχει απαιτήσει υποχρεωτικά όρια στα αέρια του θερμοκηπίου.

Η έκθεση αναφέρει ότι είναι οι περισσότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα προέρχονται από τη Κίνα και την Ινδία.

Επίσης αναφέρεται ότι ένα 94% της παγκόσμιας αύξησης στη χρήση της  βιομηχανικής ενέργειας που αναμένεται ,από τώρα και μέχρι το 2030 από τις οικονομικά αναπτυσσόμενες χώρες, τα δύο τρίτα της εν λόγω αύξησης θα είναι από την Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Κίνα.

Σχόλια