Ενεργειακό σύμφωνo σχεδιάζουν ΗΠΑ και Κίνα

0
25

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

energy-pact-us-china

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα θα επισκεφτεί τη Κίνα το Νοέμβριο και οι δύο πλευρές είναι πιθανόν να υπογράψουν μια συνθήκη συνεργασίας για να εξερευνήσουν νέες ευκαιρίες για την καθαρή ενέργεια, δήλωσε η αμερικάνικη πλευρά.

Οι ομάδες εργασίας και των δύο πλευρών έχουν προετοιμάσει τη διάταξη και θα δουλέψουν πάνω στις λεπτομέρειες του εγγράφου πριν την οριστικοποίηση της συνθήκης.

Ο Stan Barer αντιπρόεδρος του φόρουμ Καθαρής Ενέργειας ΗΠΑ-Κίνας δήλωσε σε μια συνεδρίαση στο Πεκίνο ότι βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για μια νέα συνθήκη που θα υπογράψει ο Ομπάμα το Νοέμβριο στη Κίνα.

Η Nancy Pelosi ομιλήτρια της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, που επισκέπτεται αυτή την περίοδο τη Κίνα, δήλωσε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ μπορούν και πρέπει να συνεργαστούν καθώς είναι επιτακτική ανάγκη να εξεταστούν θέματα καθαρής ενέργειας και περιβαλλοντικά ζητήματα.

Είναι πάρα πολύ αισιόδοξη για τη συνεργασία δήλωσε η Pelosi.

Η Pelosi δήλωσε ότι ήρθε στη Κίνα για να μάθει περισσότερα από τη κυβέρνηση για τις απόψεις των πολιτικών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή και την εκμετάλλευση ενέργειας.

Ακόμα και τα μικρά παιδιά έχουν δείξει ότι είναι επείγουσα ανάγκη να ληφθούν μέτρα και πρέπει και μπορούμε να τα πετύχουμε αναλαμβάνοντας τις ευθύνες που μας αναλογούν για τις χώρες μας και το πλανήτη, συμπλήρωσε η Pelosi.

Και οι δύο χώρες έχουν αναθέσει στις ομάδες εργασίας να αναγνωρίσουν τις προτεραιότητες για τη συνεργασία στο τομέα της καθαρής ενέργειας σε μια προσπάθεια να προετοιμάσουν το δρόμο για να υπογράψουν οι δύο χώρες μια συμφωνία το Νοέμβριο.

Σχόλια