Κλιματική αλλαγή: Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα

0
0

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

climate-change-conference-athens

Διεθνές συνέδριο για την κλιματική αλλαγή διοργανώνεται στην Αθήνα στις 2 και 3 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής  με πρωτοβουλία της πρέσβειρας καλής θελήσεως της UNESCO κας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και του δρ. Rajendra Pachauri, πρόεδρου της Διακυβερνητικής Επιτροπής για τη κλιματική αλλαγή του ΟΗΕ.

Το συνέδριο θα έχει ως θέμα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στις μελλοντικές γενιές αλλά και στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού και ιδιαίτερα στα παιδιά με χρόνιες παθήσεις.

Το συνέδριο τελείται υπό την αιγίδα της UNESCO και θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις στην υγεία από την κλιματική αλλαγή, μέτρα για την προσαρμογή, την σπουδαιότητα καινούργιων τεχνολογιών και την ανάπτυξη κατευθύνσεων με σκοπό τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Στο συνέδριο θα παρευρεθούν ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, η υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, ο δήμαρχος Αθηναίων Ν. Κακλαμάνης.

Θα μιλήσουν εκπρόσωποι κυβερνητικών και μη κυβερνητικών οργανισμών, πολιτικοί, νομπελίστες και κορυφαίοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σχόλια