Καλόγριες μειώνουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

nuns-eco-friendly-monastery

Μετά από 171 χρόνια, καλόγριες στη Βρετανία εγκαταλείπουν το παλιό μοναστήρι στη περιοχή του Worcestershire που έμεναν, για να μετακομίσουν σε ένα καινούργιο με πράσινες προδιαγραφές.

Το νέο κτίριο είναι φιλικό προς το περιβάλλον, έχουν τοποθετηθεί ηλιακά πάνελ για να παρέχουν ζεστό νερό, ένας λέβητας που θα λειτουργεί με καύση ξύλων και στη στέγη έχει κατασκευαστεί κήπος με γρασίδι για καλύτερη μόνωση και παράλληλα θα προσελκύσει την τοπική άγρια ζωή.

Το βρόχινο νερό θα συλλέγεται από μερικές στέγες και θα χρησιμοποιείται για το καθαρισμό των τουαλετών. Τα απόβλητα από την αποχέτευση του μοναστηριού θα φιλτράρονται μέσω ενός συστήματος που έχουν φτιάξει οι αρχιτέκτονες χωρίς τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι αρχιτέκτονες έχουν χρησιμοποιήσει σαν βασικά υλικά για την κατασκευή του μοναστηριού πέτρα και ξύλο από την τοπική ξυλεία της περιοχής.

Οι καλόγριες δήλωσαν ότι το κόστος για το «πράσινο μοναστήρι» ήταν υψηλό, ωστόσο αποτελεί σημαντικό βήμα για τη προστασία του περιβάλλοντος καθώς δεν θα χρησιμοποιούν ούτε πετρέλαιο ούτε φυσικό αέριο.

Το νέο μοναστήρι θα έχει 30 κρεβατοκάμαρες για τις καλόγριες, μια εκκλησία, μια βιβλιοθήκη, βοηθητικά κτίρια και ένα ξενώνας χωρητικότητας 15 ατόμων.

Το πράσινο πρόγραμμα ήταν μια διαδικασία εκμάθησης τόσο για τις καλόγριες όσο και τους αρχιτέκτονες.

Οι αρχιτέκτονες έπρεπε να μάθουν πολλά πράγματα για τις καθημερινές συνήθειες των καλογριών και πως είναι ο τρόπος ζωής τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να τους παρέχουν όλα αυτά που χρειάζονται. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση δήλωσε ο αρχιτέκτονας Smith.

Σχόλια