Ατμοσφαιρική Ρύπανση: η Νέα Υόρκη παίρνει μέτρα

0
31

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

new-york-measures-atmosphere-pollution

Απαγορεύονται από εδώ και στο εξής τα αυτοκίνητα στο οικοδομικό τετράγωνο της πλατείας Times Square, και της Herald Square στην πόλη της Νέας Υόρκης ώστε να να κινούνται πιο άνετα οι πεζοί και να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Αξιωματούχοι της πόλης δήλωσαν ότι η εν λόγω κίνηση έγινε με σκοπό να μειωθεί η ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης, να μειωθούν τα ατυχήματα των πεζών και να διευκολύνουν την κυκλοφοριακή ροή στην περιοχή που είναι γνωστή ως «το σταυροδρόμι του κόσμου».

Τα καινούργια μέτρα θα βοηθήσουν καλύτερα τους πεζούς αλλά και τους τουρίστες καθώς θα μπορούν να περπατούν πιο άνετα στο δρόμο και να ξεκουράζονται σε πάρκα αναψυχής.

Το Τμήμα Μεταφορών της πόλης δήλωσε ότι έχουν τοποθετηθεί μπάρες και έχουν προγραμματισθεί διάφορες εκδηλώσεις για να γιορτάσουν τη νέα εποχή χωρίς αυτοκίνητα.

Οι μπάρες έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος των μερών του Broadway από τη Κυριακή 24/5.

Ο δήμαρχος Michael Bloomberg δήλωσε ότι ξεκινά μια καινούργια εποχή για τη πόλη της Νέας Υόρκης για να γίνει πιο βιώσιμη. Το τμήμα θα ελέγχεται με πολύ προσοχή κατά τη διάρκεια της αρχικής περιόδου.

Σχόλια