Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Ευρώπης επεκτείνεται

0
14

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

largest-wind-farm-expanded

Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Ευρώπης πρόκειται να επεκταθεί ανακοίνωσε o Σκωτσέζος πρωθυπουργός Alex Salmond.

Ο πρωθυπουργός έκανε την ανακοίνωση στα εγκαίνια του τελευταίου τμήματος του αιολικού πάρκου στη περιοχή Whitelee της Σκωτίας, που έχει 140 ανεμογεννήτριες.

H κατασκευάστρια ισπανική εταιρεία ScottishPower Renewables πήρε έγκριση για να τοποθετήσει άλλες 36 ανεμογεννήτριες στο αιολικό πάρκο.

Μέχρι στιγμής το αιολικό πάρκο με τις 140 ανεμογεννήτριες μπορεί να παράγει ενέργεια για 180,000 νοικοκυριά. Με την επιπλέον εγκατάσταση των 36 ανεμογεννητριών θα μπορεί να παράγει ενέργεια για 250,000 νοικοκυριά.

Κάθε ανεμογεννήτρια του αιολικού πάρκου Whitelee, που άρχισε να παράγει ενέργεια τον Ιανουάριο του 2008, έχει ύψος 118 μέτρα

Ο Alex Salmond δήλωσε ότι με την επέκταση του αιολικού πάρκου θα μπορεί να παραχθεί ενέργεια 452MW.

Η επέκταση του αιολικού πάρκου θα καταστήσει τη Σκωτία εξαιρετικά ανταγωνιστική στον τομέα της παραγωγής αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη.

Ο διευθυντής της κατασκευαστικής εταιρείας Keith Anderson δήλωσε ότι το αιολικό πάρκο είναι πρότυπο για τη χώρα για το μέγεθος του και τη δυναμικότητα του.

O Keith Anderson πρόσθεσε ότι είναι το πρώτο αιολικό πάρκο στη Βρετανία με παραγωγή ενέργειας 300MW και ελπίζει ότι στο μέλλον θα κατασκευαστούν και άλλα.

Ο διευθυντής συμπλήρωσε ότι η τοπική κοινωνία καθώς και οι τοπικές αρχές υποστήριξαν το εν λόγω έργο στη περιοχή του Whitelee και η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν το ραντάρ του αεροδρομίου της Γλασκώβης. Χρειάστηκε να κατασκευαστεί ένα καινούργιο ραντάρ σε ένα μη χρησιμοποιημένο σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Kincardine, Fife.

H οργάνωση   Eaglesham Community Council εξέφρασε τις ανησυχίες της ότι τέτοιου είδους μεγάλα προγράμματα θα μπορούσαν να αλλάξουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Η εταιρεία ScottishPower Renewables δήλωσε ότι ήταν σημείο αναφοράς για το συγκεκριμένο πρόγραμμα η επιλογή μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής, όπως η Γλασκώβη που διαθέτει καλά δίκτυα μέσων μεταφοράς και ενέργειας ,σε συνδυασμό ότι είναι μια μεγάλη ανοικτή περιοχή με δυνατούς ανέμους.

Σχόλια