Προστασία ζώων: νέο νομοσχέδιο

1
49

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

government-measures-animals-protectionΤο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο για την προστασία των ζώων.

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες Συλλόγων και Ενώσεων για την προστασία των ζώων, ο υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης μελετά το θέμα της απαγόρευσης για τα τσίρκα που έχουν άγρια ζώα στην Ελλάδα.

Οι πρόσφατες εικόνες από την κακοποίηση ελέφαντα σε τσίρκο που βρίσκεται στην Βόρειο Ελλάδα, δεν ταιριάζουν με το πολιτισμό και την κουλτούρα της χώρας.

Η ψυχαγωγία και το θέαμα δεν μπορούν να βασίζονται στο βασανισμό άγριων ζώων τα οποία ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. έχει απαγορευτεί η παρουσία τσίρκου με άγρια ζώα ενώ και η Ελλάδα έχει υπογράψει την Συνθήκη του Άμστερνταμ του 1997 και άλλες διεθνείς Συνθήκες, με τις οποίες δεσμεύεται να λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία και τον σεβασμό όλων των ζώων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί οι μέθοδοι εκπαίδευσης που χρησιμοποιούνται, προκείμενου τα ζώα να εκτελέσουν τα οποιαδήποτε θεάματα είναι στα όρια βαρβαρότητας.

Σύμφωνα με την Συνθήκη του Άμστερνταμ ο άνθρωπος έχει ηθική υποχρέωση να σέβεται όλα τα ζώα και να λαμβάνει σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι υποφέρουν και θυμούνται.

Τα ζώα είναι έξυπνα, έχουν συναισθήματα και επιπλέον αποτελούν συμβιωτικό κύκλο με τους ανθρώπους και δεν επαρκούν μόνο οι νομοθετικές παρεμβάσεις για να αλλάξει μία νοοτροπία ετών. Ένας κόσμος χωρίς τα ζώα θα είναι ένας άδειος κόσμος.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ως στόχο να βελτιώσει τη νομοθεσία και να αυξήσει τις χρηματικές ποινές για τις περιπτώσεις κακοποίησης ζώων.

Σύντομα θα ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης που θα έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες απέναντι σε όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η κακοποίηση των ζώων δεν πρέπει να απαγορεύεται επειδή το επιβάλλουν οι νόμοι, αλλά γιατί οι πολίτες θα αντιμετωπίζουν διαφορετικά το όλο θέμα.

Σήμερα η εξόντωση των ζώων από τον άνθρωπο σε όλο τον πλανήτη για αναζήτηση ζωτικού χώρου έχει οδηγήσει στην εξαφάνιση αρκετών ειδών.

Κατόπιν όλων αυτών μελετάται σοβαρά η αντιμετώπιση του όλου ζητήματος με στόχο την προστασία των ζώων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.