Σπάνια ελάφια βρέθηκαν στη ζούγκλα στις Φιλιππίνες

0
19

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

rare-deers-jungle-philippines

Ίχνη εντοπίστηκαν από σπάνια ελάφια Visayan στη ζούγκλα στις Φιλιππίνες.

Πιστεύεται ότι έχουν μείνει λιγότερα από 300 ελάφια Visayan σε ολόκληρο το κόσμο, περιορισμένα σε δύο νησιά, που τα κάνει τα πιο «τρωτά» θηλαστικά που υπάρχουν παγκοσμίως.

Η ανακάλυψη που έγινε αποδεικνύει ότι υπάρχει ένας μικρός πληθυσμός των συγκεκριμένων ελαφιών που ζει στις άγριες περιοχές, παρόλο που κινδυνεύουν από το κυνήγι και την αποψίλωση των δασών.

Η ανακάλυψη των σπάνιων ελαφιών Visayan έγινε από μια ομάδα επιστημόνων που αποφάσισαν να εξερευνήσουν το εσωτερικό των δασών του φυσικού πάρκου του νησιού Νέγρος των Φιλιππίνων.

Το φυσικό πάρκο θεωρείται σημαντική ζώνη βιοποικιλότητας και είναι ένα από τα πιο ευπαθή δασικά οικοσυστήματα παγκοσμίως.

Είναι από τα λίγα τροπικά δάση που δεν έχουν εξερευνηθεί σε βάθος σε ολόκληρο το κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της εξευρεύνησης τους, η ομάδα επικεντρώθηκε περισσότερο στην αναζήτηση των σπάνιων ελαφιών Visayan. Μετά από τρείς μέρες περπάτημα η ομάδα βρήκε ίχνή των εν λόγω ελαφιών, κατά μήκος της άκρης ενός ποταμού.

Η ομάδα συγκλονίστηκε από την ανακάλυψη που έκανε, καθώς βρήκε πολλά στοιχεία για τα συγκεκριμένο είδος ελαφιών που τους οδήγησε στο συμπέρασμα, ότι στη συγκεκριμένη περιοχή ζούνε μια ή δύο ομάδες ελαφιών Visayan.

Παράλληλα η ομάδα ανακάλυψε κάποια ασυνήθιστα φυτά, μεγάλη ποικιλία πτηνών και βατράχων.

Σχόλια