Φαινόμενο του θερμοκηπίου: η Κίνα ασκεί πιέσεις

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

china-urges-global-warming

Η Κίνα ασκεί πιέσεις στα αναπυγμένα κράτη να μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% μέχρι το 2020.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Ma Zhaoxu, δήλωσε ότι τα αναπτυγμένα κράτη θα πρέπει να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2020, κατά 40% από το 1990.

Η Κίνα ασκεί πιέσεις στις πλούσιες χώρες συμπεριλαμβανομένου και των ΗΠΑ, να βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες, αλλά και να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στη μάχη ενάντια της κλιματικής αλλαγής.

Ο Μa δήλωσε, ότι η χώρα θα ακολουθήσει σταθερά την πορεία της για την βιώσιμη ανάπτυξη της και θα καταβάλει αδιάλειπτες προσπάθειες για να κάνει μια συμφωνία για τη κλιματική αλλαγή.

Η Εθνική Επιτροπή Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης της Κίνας δημοσίευσε ένα κείμενο που αναφέρει την πολιτική θέση της χώρας απέναντι στη κλιματική αλλαγή.

Το εν λόγω κείμενο το έχει υποβάλλει η Κίνα στις διαπραγματεύσεις του ΟΗΕ για τη κλιματική αλλαγή.

Οι πλούσιες χώρες θα πρέπει να βοηθήσουν οικονομικά τις αναπτυσσόμενες χώρες για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, δίνοντας περίπου το 0,5% έως 1% του ΑΕΠ τους.

Το κείμενο ακόμα αναφέρει ότι οι αναπτυγμένες χώρες που δεν υιοθέτησαν το Πρωτόκολλο του Κιότο θα πρέπει να πάρουν μέτρα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και περισσότερο για το διοξείδιο του άνθρακα.

Το Υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε ότι εξετάζει επενδύσεις ύψους 440 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2020.

Σχόλια