Αιολικό πάρκο στη Ταιβάν σκοτώνει κατσίκες

0
9

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

wind-farm-kills-taiwanese-goats

Ένα μεγάλο μέρος κατσικών στη Ταιβάν μπορεί να πέθανε από την εξάντληση εξ αιτίας του θορύβου από τις ανεμογεννήτριες ενός αιολικού πάρκου.

Ένας αγρότης δήλωσε στο BBC  ότι έχει χάσει περισσότερα από 400 ζώα μετά από την εγκατάσταση 8 γιγάντιων ανεμογεννητριών κοντά στη φάρμα του.

Το Συμβούλιο της Γεωργίας υποψιάζεται ότι οι κατσίκες ενδέχεται να πέθαναν λόγω έλλειψης ύπνου από τον έντονο θόρυβο κατά τη λειτουργία των ανεμογεννητριών.

Η εταιρεία Taipower, προσφέρθηκε να πληρώσει μέρος των δαπανών για να μεταφερθεί η φάρμα κάπου αλλού.

Εκπρόσωπος της εταιρείας είπε ότι η αιτία του θανάτου των κατσικών, θα πρέπει να ερευνηθούν περισσότερο και αμφέβαλε ότι οι κατσίκες πέθαναν εξ αιτίας του θορύβου των ανεμογεννητριών.

Όταν χτίστηκε το αιολικό πάρκο πριν τέσσερα χρόνια, ο αγρότης Kuo jing-Shan είχε 700 κατσίκες.

Αμέσως μόλις εγκαταστάθηκαν οι ανεμογεννήτριες ο 57χρονος αγρότης δήλωσε ότι άρχισαν να πεθαίνουν οι κατσίκες, με αποτέλεσμα να έχει τώρα 250 κατσίκες.

Ο αγρότης υποστήριξε ότι όσο πιο δυνατά φυσούσε ο άνεμος τόσο δυνατότερες έγιναν οι ανεμογεννήτριες.

Οι κατσίκες άρχισαν να μην τρώνε και να αδυνατίζουν και ένα βράδυ όταν ο αγρότης επισκέφτηκε τη φάρμα τα ζώα ήταν ξύπνια και δεν κοιμόντουσαν, πρόσθεσε ο αγρότης που μέχρι στιγμής δεν μπορούσε να καταλάβει ποια ήταν η αιτία.

Ένας τοπικός επιθεωρητής από το Συμβούλιο της Γεωργίας δήλωσε ότι ο Mr Kuo είναι ο μόνος αγρότης που έχει αναφέρει τέτοιο γεγονός. Υπάρχουν και άλλοι αγρότες που ζούν κοντά στο αιολικό πάρκο.

Οι ασυνήθιστοι θόρυβοι θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στην ανάπτυξη και στη σίτιση των ζώων, με αποτέλεσμα να στερούνται τον ύπνο τους.

Σχόλια