Ομπάμα: δέσμη μέτρων κατά της κλιματικής αλλαγής

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

obama-climate-changeΟ Ομπάμα ανακοίνωσε αυστηρά μέτρα για τις εκπομπές ρύπων των καυσαερίων των αυτοκινήτων.

Ο Μπάρακ Ομπάμα στοχεύει να μειώσει τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου και αποφάσισε μια σειρά από δεσμευτικά μέτρα για τις βιομηχανίες αυτοκινήτων. Σκοπός του είναι να βελτιωθούν οι προδιαγραφές των αυτοκινήτων έτσι ώστε να γίνουν πιο οικονομικά στη κατανάλωση καυσίμων και να μειωθούν οι εκπομπές των καυσαερίων τους.

Ο πρόεδρος Ομπάμα δήλωσε ότι τα εν λόγω μέτρα, θα μειώσουν την εξάρτηση των ΗΠΑ για εισαγωγή πετρελαίου, δίνοντας ώθηση στην εγχώρια βιομηχανία.

Επίσης όπως ανακοίνωσε, ότι θα πιέσει τους κατασκευαστές αυτοκινήτων για να βελτιώσουν τις προδιαγραφές των αυτοκινήτων, ενώ θα δώσει κίνητρα στις βιομηχανίες για αποδοτικότερα οχήματα.

«Έχουμε κάνει ελάχιστα πράγματα για να αυξήσουμε την αποδοτικότητα των καυσίμων των αυτοκινήτων και των φορτηγών της Αμερικής για δεκαετίες», πρόσθεσε ο Ομπάμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει σαν προτεραιότητα του τη μάχη ενάντια στη κλιματική αλλαγή και η αποδυναμωμένη βιομηχανία αυτοκινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης, τον οδήγησε να πάρει αποφάσεις και να θεσπίσει αυστηρότερα μέτρα.

Τα καινούργια μέτρα έχουν ως στόχο να μειώσουν κατά 40% τις εκπομπές καυσαερίων για τα αυτοκίνητα και τα ελαφριά φορτηγά. Επίσης, με βάση τις προδιαγραφές, τα συγκεκριμένα οχήματα θα πρέπει να καταναλώνουν 6,62 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα μέχρι το 2016.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι τα συγκεκριμένα μέτρα θα έχουν ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 1,8 δισεκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου που ισοδυναμεί με την απόσυρση 58 εκατομμύριων αυτοκινήτων το χρόνο.

Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι περιβαλλοντολόγοι και μια μερίδα πολιτικών εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τα νέα μέτρα του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα.

Τα νέα μέτρα όμως θα έχουν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί το κόστος παραγωγής ενός οχήματος περίπου κατά 1300 δολάρια επιπλέον.

Ο Ομπάμα τόνισε ότι οι αγοραστές αυτοκινήτων θα κάνουν απόσβεση τα χρήματα τους με τα λιγότερα καύσιμα που θα καταναλώνουν σύμφωνα με τα καινούργια πρότυπα των οχημάτων.

Σχόλια