Κλειστός ο ΧΥΤΑ Φυλής

0
4

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

hita-filis-closed1Ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) προχωράει σε νέες κινητοποιήσεις κλείνοντας το ΧΥΤΑ Φυλής για 24 ώρες, ως  ένδειξη διαμαρτυρίας για την καθυστέρηση της υλοποίησης του προγράμματος διαχείρισης απορριμμάτων.

Ο ΕΣΔΚΝΑ διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση της έναρξης των ΧΥΤΑ Γραμματικού και Κερατέας, ενώ έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας στους τομείς καθαριότητας των δήμων από τις 9π.μ έως τις 13μ.μ με συγκέντρωση των απορριμματοφόρων σε λεωφόρους που βρίσκονται κοντά σε ΟΤΑ.

Παράλληλα ο ΕΣΔΚΝΑ θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας στα αρμόδια υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ, Εσωτερικών και στη Περιφέρεια Αττικής κατακρίνοντας την καθυστέρηση της υλοποίησης των έργων της διαχείρισης των απορριμμάτων της Ν. Αττικής.

Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα από τις εν λόγω κινητοποιήσεις τότε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αττικής θα προχωρήσει σε νέο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής για περισσότερες ημέρες.

Ο πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ κος Ν.Χιωτάκης δήλωσε ότι είναι καιρός να ληφθούν μέτρα και να αναλάβει ο καθένας της ευθύνες του.

Στο πλευρό του ΕΣΔΚΝΑ τάσσονται η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αττικής καθώς και η πλειοψηφία των δημάρχων της Δυτικής Αττικής.

Σχόλια