Η πράσινη τεχνολογία στις αναπτυσσόμενες χώρες

0
10

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

green-technology-developing-countries

Πολιτικοί αναλυτές ζητούν να χορηγηθούν κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της πράσινης τεχνολογίας στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Νέοι οικονομικοί μηχανισμοί για να εξασφαλίσουν τη μεταφορά της τεχνολογίας στις αναπτυσσόμενες χώρες, θα βοηθήσουν για ένα ένα τεράστιο επίτευγμα στη διάσκεψη που θα γίνει στη Κοπεγχάγη για την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με μια μελέτη που έκαναν παγκόσμιοι κορυφαίοι πολιτικοί αναλυτές.

Εκπρόσωποι του νεοσυστηθέντος Global Climate Network, που περιλαμβάνει το Βρετανικό Ινστιτούτο Ερευνών για τη Δημόσια Διοίκηση, το Κέντρο για την Αμερικάνικη Πρόοδο που καθοδηγείται από τον John Podesta, επικεφαλής της προεδρικής ομάδας του Barack Obama, και το Ερευνητικό Κέντρο για την Αειφόρο Ανάπτυξη της Κίνας , θα συναντηθούν στο Λονδίνο, για να υιοθετήσουν μια ενιαία πολιτική, για να χρηματοδοτήσουν τη δράση ενάντια στη κλιματική αλλαγή με την χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Οι ΗΠΑ είναι απίθανο να χρηματοδοτήσουν τις προσπάθειες των οικονομικά ασθενέστερων χωρών για να εισάγουν τις πηγές παραγωγής ενέργειας με μηδενικές εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, υποστηρίζει το Global Climate Network.

Ο Podesta δήλωσε ότι η επίτευξη μια συμφωνίας για τη χρήση των πηγών παραγωγής ενέργειας με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, θα είναι κρίσιμη για την επιτυχία των συζητήσεων που θα γίνουν το Δεκέμβριο στη Κοπεγχάγη για τη κλιματική αλλαγή.

Οι αναπτυσσόμενες χώρες έχουν δικαίωμα να απαιτήσουν περισσότερη βοήθεια. Αλλά η απουσία δυναμικών πολιτικών σχεδίων, κινήτρων και προτύπων, είναι τα μέγιστα εμπόδια στην δημιουργία αγορών πηγών ενέργειας με μηδενικές εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα στις αναπτυσσόμενες χώρες, τονίζει ο Podesta.

Ο John Podesta επίσης δήλωσε, ότι η εν λόγω κατάσταση θα πρέπει να αντιστραφεί για να την επίτευξη πραγματικής προόδου στη μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα. Οι αναπτυγμένες χώρες θα πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο τις αναπτυσσόμενες χώρες που αγωνίζονται ενάντια της φτώχειας, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα κόστη των πηγών ενέργειας με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό το είδος της διαπραγμάτευσης θα πρέπει να συζητηθεί και να βρεθούν λύσεις.

Σχόλια