17ο Οικονομικό και Περιβαλλοντικό Φόρουμ

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

environmental-economical-forum

Την έναρξη του 17ου Οικονομικού και Περιβαλλοντικού Φόρουμ του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) με θέμα τη διαχείριση της μεταναύστεσης έκανε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη,  στο Λαγονήσι.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου Θα εξεταστούν θέματα διαχείρισης της μετανάστευσης σε συνδυασμό με τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές πολιτικές των κρατών μελών του ΟΑΣΕ.

Η κα Μπακογιάννη τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της λαθρομετανάστευσης παγκοσμίως. Εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ουσιώδη ανταλλαγή απόψεων στο πρώτο μέρος του φόρουμ που διεξήχθη στη Βιέννη τον Ιανουάριο του 2009, αλλά και την ελπίδα της ότι στο δεύτερο μέρος του Φόρουμ θα γίνει μια συμφωνία για τη διαχείριση του τομέα της μετανάστευσης.

Η υπουργός εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον εν λόγω θέμα καθώς έχει μακροχρόνια παράδοση στη μετανάστευση λόγω της γεωγραφικής της θέσης.

Στο συνέδριο μίλησε ο γενικός γραμματέας του διεθνούς οργανισμού Μαρκ Περέν ντε Μπρισαμπό, ο οποίος τόνισε ότι θα πρέπει να προστατευτούν τα δικαιώματα των μεταναστών, παρά την οικονομική κρίση που υπάρχει.

Το 17ο Οικονομικό και Περιβαλλοντικό Φόρουμ θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη. Παίρνουν μέρος 150 εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, μη κυβερνητικών οργανώσεων, στελέχη της Ευρωπαικης Ένωση , καθώς και αρμόδιοι για το περιβάλλον, την οικονομία και το εμπόριο.

Σχόλια