Η Βιοηλεκτρική Ενέργεια ξεπερνά τα Βιολογικά Καύσιμα

0
24

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

bioenergy-or-biofuelΗ βιομάζα των ενεργειακών καλλιεργειών για την κίνηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι αποδοτικότερη για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, από να μετατραπεί σε βιοκαύσιμα για τα αυτοκίνητα, αποκαλύπτει μελέτη που έγινε.

Η διεξήχθη από Αμερικανούς ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Stanford και στο Πανεπιστήμιο της California, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η μετατροπή της βιομάζας σε βιοηλεκτρική ενέργεια είναι καλύτερη από το να μετατραπεί σε αιθανόλη, καθώς προσφέρει περισσότερη πράσινη ενέργεια και είναι πιο αποτελεσματική.

Πιο συγκεκριμένα, θα μπορούσε να προσφέρει 80% περισσότερη ενέργεια ανά μονάδα του καλλιεργούμενου εδάφους που χρησιμοποιείται.

Τα βιοηλεκτρικά αυτοκίνητα εκπέμπουν λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα που κινούνται με βιοκαύσιμα.

Η μελέτη που έκανε η ομάδα του Elliot Cambell, του David Lobell και του Chries Field διαπίστωσε ότι ένα εκτάριο του καλλιεργούμενου εδάφους θα μπορούσε να παράγει αρκετή ενέργεια για να κινηθεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο SUV για 14,000 μίλια. Αντίστοιχα θα μπορούσε να παράγει αρκετή αιθανόλη για να τροφοδοτήσει ένα παρόμοιο όχημα με κινητήρα εσωτερικής καύσης για 9000 μίλια.

Κατά τη σύγκριση για τη μείωση εκπομπών αερίων που διεξήγαγαν οι ερευνητές, αποδείχτηκε ότι τα βιοηλεκτρικά αυτοκίνητα παράγουν λιγότερα αέρια του θερμοκηπίου.

Τα συμπεράσματα είναι πολύ σημαντικά καθώς γίνονται παγκόσμιες προσπάθειες, αναφορικά με τα καύσιμα των αυτοκινήτων και τους εσωτερικούς κινητήρες, ώστε να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Οι βιοηλεκτρικά αυτοκίνητα για βιοκαύσιμα ανταγωνίζονται τις καλλιέργειες των τροφίμων, αυξάνοντας τις τιμές τους  και οδηγούν στην αποψίλωση των δασών.

Η  εν λόγω μελέτη δεν συνέκρινε τη βιοηλεκτρική ενέργεια και την αιθανόλη βάσει άλλων σημαντικών παραγόντων όπως η χρήση του νερού, οι εκπομπές άλλων ατμοσφαιρικών ρύπων ή η οικονομική βιωσιμότητα.

Σχόλια