Τρίτη αρκούδα βρέθηκε νεκρή στην Εγνατία Οδό.

0
12

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

third-bear-dead

Τρίτη αρκούδα νεκρή μέσα σε διάστημα 10 ημερών στην Εγνατία Οδό, στο σημείο Σιάτιστα- Κρυσταλλοπηγή κοντά στο ρέμα Γκιώνη.

Η αρκούδα βάρος 175 κιλών και ηλικίας 1315 ετών προσπάθησε να διασχίσει τον αυτοκινητόδρομο στις 5,30 το πρωί και χτυπήθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Ο οδηγός δυστυχώς δεν σταμάτησε.

Η αστυνομία Καστοριάς αμέσως ειδοποίησε τις περιβαλλοντικές οργανώσεις ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και ΚΑΛΛΙΣΤΩ, οι οποίες έσπευσαν στο τόπο του δυστυχήματος.

Η αρκούδα ήταν ακόμα ζωντανή όταν έφτασε ομάδα από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν για τη σωτηρία του, η αρκούδα υπέκυψε στα τραύματα της.

Από την νεκροτομή προέκυψε ότι το ζώο υπέστη μετά το δυστύχημα, εσωτερική αιμορραγία και ρήξη πνευμόνων.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των άγριων ζώων, καθώς είναι το τρίτο περιστατικό που συμβαίνει με αρκούδα στη συγκεκριμένη περιοχή, μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις ζητούν άμεση επέμβαση από τους δημόσιους φορείς, καθώς δεν υπάρχουν κάμερες ούτε πινακίδες ώστε να προειδοποιούνται οι οδηγοί.

Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει περίφραξη, η οποία όμως δεν άντεξε το βάρος του ζώου που προσπάθησε, αφού πέρασε το φράκτη να διασχίσει το δρόμο, όπου και χτυπήθηκε σοβαρά από το διερχόμενο αυτοκίνητο.

Διαπιστώθηκε ότι οι αρκούδες έχουν παραβιάσει και άλλα σημεία στο φράχτη.

Η αρκούδα είναι ένα είδος υπό προστασία στην Ελλάδα καθώς ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί την τελευταία πενταετία εξ αιτίας τροχαίων ατυχημάτων και πυροβολισμών από τους κτηνοτρόφους αφού τη θεωρούν απειλή όταν εμφανίζεται κοντά στις μονάδες εκτροφής των ζώων τους.

Σχόλια