Πράσινη Ενέργεια: κίνητρα για την ανάπτυξη της.

0
5

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

green-energy-development1

Κίνητρα για την ανάπτυξη της πράσινης ενέργειας στην Ελλάδα θα δοθούν μέσω προγράμματος  του Υπουργείου Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ο υπουργός Κώστας Χατζηδάκης.

Στόχος του προγράμματος του υπουργείου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, η απόσυρση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών και η προώθηση καινούργιων ρυθμίσεων για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε στην επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής μια σειρά ρυθμίσεων για τα φωτοβολταικά, την αιολική ενέργεια και τη γεωθερμία, αφού στόχος του είναι να ενισχυθούν τα μέτρα για τη προώθηση των μεγάλων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε ότι επιδιώκει τον διαχωρισμό των επενδύσεων σε μικρές και μεγάλες για να μην υπάρξει καθυστέρηση στην υλοποίηση τους.

Για την υπουργική απόφαση που αφορά τα φωτοβολταικά συστήματα στα σπίτια, ο Κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι θα δοθεί προτεραιότητα έτσι ώστε όσοι επιθυμούν να αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία στα σπίτια τους ,να είναι άμεσα εφικτή.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επίσης αναφέρθηκε στο πιλοτικό πρόγραμμα του νησιού Αη Στράτης, το πρώτο πράσινο νησί στην Ελλάδα και τέταρτο παγκοσμίως, όπου τα έργα του θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2009 με σκοπό να γίνει ένα ενεργειακό αυτόνομο νησί.

Επιπλέον ο υπουργός μίλησε για την έκθεση της ελληνίδας ευρωβουλευτή, Άννυς Ποδηματά,  που αφορά την τροποποίηση της Οδηγίας για την ένδειξη κατανάλωσης ενέργειας που τέθηκε σε ψηφοφορία στο Ευρωκοινοβούλιο..

Σύμφωνα με την έκθεση, το Ευρωκοινοβούλιο τονίζει ότι σε κάθε διαφήμιση που αναφέρεται σε τεχνικές προδιαγραφές προϊόντων, όπως οι οικιακές συσκευές, προϊόντα δομικής κατασκευής, θα πρέπει να επισημαίνεται η ενεργειακή κατανάλωση τους και η συγκεκριμένη ένδειξη να έχει ισχύ από 35 χρόνια.

Στόχος των Ευρωβουλευτών είναι να ενημερώνονται πλήρως οι καταναλωτές για την ενεργειακή κατανάλωση των προϊόντων που θα διαλέγουν.

Σχόλια