Ηλιακή ενέργεια από το Διάστημα

0
12

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

space-solar-energy

To  μέλλον της ηλιακής ενέργειας είναι στο Διάστημα, δηλώνει η αμερικάνικη εταιρεία SolarEn, που υπέγραψε συμφωνία με την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου Pacific Gas and Electric Company, στη Καλιφόρνια, για την κατασκευή μεγάλων ηλιακών πάνελ που θα κινούνται στη τροχιά της Γης όπως και οι δορυφόροι.

Η εταιρεία SolarEn προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα της συλλογής ηλιακής ενέργειας τη νύχτα στην επιφάνεια της γης, στέλνοντας τους ηλιακούς δορυφόρους σε τροχιά πάνω από τη Γη.

Οι δύο εταιρείες συμφώνησαν να παράγουν ηλιακή ενέργεια 200 megawatts αν και υπάρχουν ελπίδες ότι θα μπορούσαν να παράγουν περισσότερο μέσα στο 15ετες συμβόλαιο που έχουν υπογράψει. Ακόμα όμως και τα 200MW αρκούν για να τροφοδοτήσουν 150,000 νοικοκυριά.

Αν και δεν είναι η πρώτη προσπάθεια που γίνεται για τη συλλογή ηλιακής ενέργειας από το διάστημα, καθώς παρόμοια σχέδια εκπονήθηκαν τη δεκαετία του ’60, είναι όμως η σοβαρότερη συμφωνία με εταιρεία παραγωγής ενέργειας.

Τα διαστημικά ηλιακά πάνελ θα εκτοξευθούν με πύραυλους σε απόσταση 22,000 μίλια πάνω από τη Γη.

Η εταιρεία SolarEn έκανε μια σημαντική ανακάλυψη σχετικά με το πώς θα τα ηλιακά πάνελ θα στείλουν την ενέργεια πίσω στη Γη.

Τα ηλιακά πάνελ θα μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ραδιοκύματα που θα τη μεταδίδουν πίσω στη Γη. Η συνεχόμενη μετάδοση ραδιοκυμάτων μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνη, αλλά ο ιδρυτής της εταιρείας SolarEn Gary Spirnak δήλωσε ότι πρόκειται για ασφαλές σύστημα.

Σχόλια