Η Walt Disney θα φυτέψει 2,7 εκατ. δέντρα

0
22

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

disney-plant-trees

Η Walt Disney πρόκειται να διαθέσει της εισπράξεις από το ντοκιμαντέρ «Earth» για να φυτέψει 2,7 εκατομμύρια δέντρα σε ένα από τα πιο διακυβευμένα τροπικά δάση του πλανήτη, το Ατλαντικό Δάσος της Βραζιλίας.

Προηγουμένως είχε αναγγείλει ότι σκόπευε να φυτέψει ένα δέντρο για κάθε άνθρωπο που θα έβλεπε την ταινία την πρώτη εβδομάδα. Οι εισπράξεις της ταινίας τη πρώτη εβδομάδα ξεπέρασαν τα 16,1 εκατομμύρια δολάρια, που αναλογεί σε 2,7 εκατομμύρια θεατές.

Ο οργανισμός για την προστασία της φύσης (Nature Conservancy) και οι συνεργαζόμενοι φορείς εργάζονται για την αναδάσωση 2,5 εκατομμυρίων στρεμμάτων δασικής έκτασης στη Βραζιλία.

Ο πρόεδρος του στούντιο της Walt Disney δήλωσε ότι όλοι είναι πολύ υπερήφανοι που συνεργάζονται με τον οργανισμό Nature Conservancy για να φυτέψουν δέντρα σε ένα από τα πιο διακυβευμένα  δάση όπως, το Atlantic Forest της Βραζιλίας. Επίσης δίνεται η ευκαιρία να τιμήσουν εκείνους που υποστήριξαν την ταινία «Earth», που αναφέρεται στις ζωές τριών οικογενειών, των πολικών αρκούδων, ελεφάντων και σε ένα είδος φαλαινών (humpback whale).

H Βραζιλία είναι μια χώρα που με μεγάλες εύφορες πεδιάδες, παρθένα δάση που φημίζονται για τη τεράστια ποικιλία ζώων, ερπετών, πτηνών και ανεπτυγμένη βλάστηση.  Το ζωικό βασίλειο που βρίσκεται στη Βραζιλία δεν υπάρχει σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου.

Σχόλια