Βιέννη: πρώτη σε ποιότητα ζωής παγκοσμίως

0
26

Περιβάλλον- Ενέργεια- Οικολογία.

vienna-quality-life

Η Βιέννη βρίσκεται πρώτη στη λίστα με την υψηλότερη ποιότητα ζωής παγκοσμίως, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων επιχειρηματιών Mercier. H έρευνα στηρίχτηκε σε 39 κριτήρια που αφορούν πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

Στην Ευρώπη βρίσκονται 13 από τις 20 κορυφαίες πόλεις που μπορεί κάποιος να ζήσει και εργαστεί, ενώ η Βιέννη κατατάχθηκε πρώτη αφήνοντας πίσω της την περσινή νικήτρια, Ζυρίχη. Μεταξύ των 215 πόλεων παγκοσμίως, η Αθήνα βρίσκεται στην 76η θέση, ακριβώς στην ίδια κατάταξη με τη περυσινή χρονιά.

Η έρευνα μελέτησε τους κύριους παράγοντες που δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης,  συμπεριλαμβανομένων των υγειονομικών υπηρεσιών, των συγκοινωνιακών μέσων, της κυκλοφοριακής συμφόρησης, της προσωπικής ασφάλειας, των δυνατοτήτων για μόρφωση, της ηλεκτροδότησης, της  υδροδότησης καθώς και των παροχών των δημοσίων υπηρεσιών.

Στη πρώτη πεντάδα βρίσκονται μετά τη Βιέννη, η Ζυρίχη η Γενεύη, το Βανκούβερ του Καναδά και το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Το Λονδίνο βρίσκεται στη 38η θέση, σημειώνοντας θετικά αποτελέσματα για τις παροχές στις δημόσιες υπηρεσίες, τηλεπικοινωνίες , αλλά αφήνει ανησυχίες για τη προσωπική ασφάλεια και την ρύπανση.

Τα κριτήρια της εταιρείας  Mercier, σχεδιάστηκαν με σκοπό να βοηθήσουν τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις μπορούν να υπολογίσουν κατάλληλα τις αποζημιώσεις των στελεχών τους στο εξωτερικό, βάσει της ποιότητας και του κόστους ζωής στις διάφορες πόλεις του κόσμου.

Η ποιότητα της ζωής στη Βιέννη είναι υψηλή καθώς τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχει συμβεί καμία τρομοκρατική επίθεση και έχει μειωθεί κατά πολύ η κυκλοφοριακή κίνηση από την περσινή χρονιά.

Στο τομέα των υποδομών πρώτη έρχεται η Σιγκαπούρη, ενώ ακολουθούν Μόναχο και Κοπεγχάγη.

Σχόλια