Τα σώματα ασφαλείας γίνονται παγκοσμίως υβριδικά, στην Ελλάδα τι;

0
2

hybrid-cars-on-police-departmens-worldwide

Περιβάλλον – Ενέργεια – Οικολογία:

Η Scotland Yard ανακοίνωσε τα σχέδια της για αντικατάσταση τουλάχιστον του μίσου στόλου της από ηλεκτρικά ή αυτοκίνητα που κινούνται χάρη στον αέρα, χωρίς βέβαια να υπάρχουν πληροφορίες όσον αφορά κυρίως τα δεύτερα.

Ως τώρα υπάρχουν περισσότερα από 140 υβριδικά Toyota Prius που χρησιμοποιούνται ως περιπολικά από την Μητροπολιτική Αστυνομία καθώς και μερικά ηλεκτρικά Smart Fortwo. Μάλιστα αρκετοί από τους αστυνομικούς που έχουν οδηγήσει τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν αναφέρει οτι είναι αρκετά γρήγορα και γι” αυτό το λόγο τα συγκεκριμένα προγράμματα θα συνεχίσουν.

Φυσικά λόγω της κίνησης που υπάρχει στο κέντρο του Λονδίνου, η σχετικά χαμηλή μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να πιάσει ένα ηλεκτρικό μοντέλο δεν αποτελεί πρόβλημα.

Έτσι παρατηρείται μια παγκόσμια κίνηση από πολλά αστυνομικά τμήματα για χρησιμοποίηση υβριδικών μοντέλων. Δεν πάει καιρός από τότε που το αστυνομικό τμήμα της Νεας Υόρκης είχε ανακοινώσει πως θα χρησιμοποιήσει υβριδικά Altima στον στόλο της. Κάτι τέτοιο στην Έλλαδα δείχνει σχεδόν απλησίαστο, αν και το πρόβλημα της ρύπανσης είναι τόσο σοβαρό. Ίσως μία επιστολή προς το ΥΠΕΧΩΔΕ, βοηθούσε στο να ακολουθήσει και η Ελλάδα τον δρόμο που έχουν χαράξει οι σύγχρονες χώρες.

Σχόλια