Νέα πρότυπα αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας στο Ισραήλ

1
6
new-solar-panels-israel

Νέα πρότυπα αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας στο Ισραήλ, εξετάζει εταιρεία παραγωγής ενέργειας. Η εταιρεία έχει τοποθετήσει μεγάλα ηλιακά πάνελ για τη συλλογή ηλιακής ενέργειας σε αγρόκτημα στο κεντρικό Ισραήλ.

Στο αγρόκτημα έχουν εγκατασταθεί 16 μονάδες και κάθε μια έχει δύο «πιάτα» μεγέθους 11 τετραγωνικών μέτρων.

Σκοπός της είναι να παράγει φθηνότερη και αποδοτική ηλεκτρική ενέργεια με την νέα τεχνολογία που χρησιμοποιεί και να παρέχει άφθονο ζεστό νερό στα σπίτια, καλύπτοντας τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων.

Το κάθε ηλιακό «πιάτο» μπορεί να μετατρέψει το 75% του ηλιακού φωτός που απορροφά σε ηλεκτρική ενέργεια και ζεστό νερό, με ένα κόστος 8,6cents ανά κιλοβατώρα..

Η εταιρεία ZenithSolar επισημαίνει ότι τις ώρες αιχμής το σύστημα της παράγει τέτοια ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας και ζεστού νερού που μπορεί να ανταγωνιστεί την ενέργεια που παράγουν τα ορυκτά καύσιμα, χωρίς να έχει πάρει επιχορηγήσεις από τη κυβέρνηση.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ανάλυσης της Ηλιακής Ενέργειας του Πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον,  Ken Zweibel, δήλωσε ότι ο λόγος που οι δαπάνες είναι φθηνότερες, είναι ότι η εταιρεία παράγει περισσότερο θερμική ενέργεια στο ζεστό νερό παρά πολυτιμότερη ηλεκτρική ενέργεια.

O Ken Zweibel πρόσθεσε ότι οι ηλιακές μεμβράνες χάνουν ένα μέρος της αποδοτικότητας τους όταν λειτουργούν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Επίσης δήλωσε ότι η συνδυασμένη παραγωγής υψηλής αποδοτικής ενέργειας και παραγωγής ζεστού νερού αποτελεί μια νέα παραλλαγή που μπορεί να λειτουργήσει καλά σε περιοχές που έχουν άφθονο ήλιο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. μπορει κάποιος να εξηγήσει την τεχνολογία?
  είναι απορρόφηση της ενέργειας από κάποιο
  υλικό και μετατροπή της σε ηλεκτρική και θερμότητα
  σε δεύτερο βήμα, όπως συμβαίνει στα ηλιοθερμικά της ισπανίας
  είναι κάτι μεταξύ αυτού και των ηλικών πανέλων,
  δεν είναι καθόλου εμφανές από το άρθρο

Comments are closed.