Το Βατικανό σχεδιάζει να γίνει ενεργειακά αυτόνομο μέχρι το 2014

0
2
vatican-solar-energy

Το Βατικανό σχεδιάζει να καταστεί ενεργειακά αυτόνομο μέχρι το 2014, εγκαθιστώντας μεγάλα φωτοβολταικά συστήματα, αξίας 500 εκατ. ευρώ, για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια 100 MW και να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες 40,000 νοικοκυριών.

Η απόδοση 100MW των φωτοβολταικών συστημάτων, θα καλύψει 9 φορές τις ανάγκες του ραδιοφωνικού σταθμού του Βατικανού, που ο αναμεταδότης του είναι ικανός να φτάσει 35 χώρες περιλαμβάνοντας και την Ασία.

Πέρυσι η γερμανική εταιρεία SOLAR WORLD, δώρισε 2700 φωτοβολταικά πάνελ στο Βατικανό που τοποθετήθηκαν στην οροφή της αίθουσας Νέρβι.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας πρόσφατα ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με υπεύθυνο του Βατικανού για να αναλάβουν το νέο έργο εγκατάστασης των φωτοβολταικών συστημάτων.

Το Βατικανό θα θέσει το καινούργιο ενεργειακό πρόγραμμα, σε δημόσιο διαγωνισμό και η εταιρεία SOLAR WORLD θεωρείται μια από τις υποψήφιες εταιρείες που ενδέχεται να κερδίσουν το διαγωνισμό.

Η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα βοηθήσει το Βατικανό να γίνει περισσότερο αυτόνομο στο μέλλον, μειώνοντας παράλληλα και τις εκπομπές αερίων.

Ο Πάπας Βενέδικτος θεωρείται ως ο πρώτος Ποντίφικας που είναι ευαισθητοποιημένος σε περιβαλλοντικά ζητήματα και υποστηρίχτηκε θερμά από τους οικολόγους αφού στο παρελθόν το Βατικανό έχει φιλοξενήσει συνέδριο για τις κλιματικές αλλαγές.

Σχόλια