Το Αγγλικό Δίκτυο Ενέργειας προειδοποιεί για τη χρήση των ΑΠΕ

0
9
english-national-grid-warns-renewable-sources

To Αγγλικό Δίκτυο Ενέργειας  προειδοποιεί την κυβέρνηση για τη χρήση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και επισημαίνει ότι θα πρέπει να συντάξει ένα γενικότερο σχέδιο επειγόντως , επειδή ο χρόνος έχει χαθεί πια για να πετύχει τους στόχους της ΕΕ για το 2020.

Επίσης σε μελέτη του κέντρου εκφράζεται η ανησυχία ότι τα προγράμματα για τη χρήση της αιολικής ενέργειας στις παράκτιες περιοχές έχουν απορριφθεί λόγω της μεγάλης αύξησης των τιμών των καυσίμων.

Ο Steve Holliday, διευθυντής του Αγγλικού Δικτύου Ενέργειας ζήτησε περισσότερες επιχορηγήσεις από την Βρετανική Κυβέρνηση και «σφιχτότερους» κανονισμούς στις αγορές ενέργειας, ακόμα και αν αυτό βλάψει τον ανταγωνισμό.

Η μόνη λύση είναι να επιταχυνθούν τα συγκεκριμένα μέτρα για να ολοκληρωθούν τα προγράμματα κατασκευής αιολικών πάρκων καθώς και των άλλων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην ώρα τους.

Το Αγγλικό Δίκτυο Ενέργειας επισημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει εφικτή η παραγωγή 32GW αιολικής ενέργειας το 2020 ώστε η Βρετανία να πετύχει τον στόχο της ΕΕ.

Ο Steve Holliday δήλωσε ότι θα είναι μια τεράστια επανάσταση και ότι η επιτυχία της Βρετανίας θα λύσει σε μεγάλο βαθμό το ενεργειακό πρόβλημα.

Παράλληλα θα πρέπει να εξεταστούν οι απαιτήσεις της ηλεκτρικής ενέργειας και προφανώς να τεθούν κάποιοι περιορισμοί. Κρίσιμο σημείο για τα προγράμματα των επιχειρήσεων είναι, ότι η απαίτηση της ηλεκτρικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει σταθερή μέχρι το 2020, παρά ότι αυξάνεται 0,5% ετησίως , όπως έχει δείξει πρόσφατα κατά μέσο όρο.

Η απόλυτη εμπιστοσύνη στην αιολική ενέργεια σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα, μπορεί να φέρει πρόσθετα προβλήματα. Τα αιολικά πάρκα μπορεί να μην μπορούν να παράγουν μεγάλο ποσό ενέργειας η οποία θα μετατρέπεται σε ηλεκτρική.Αυτό θα συμβαίνει όταν θα μειώνεται η δύναμη του ανέμου ή όταν θα φυσάει πάρα πολύ δυνατά με αποτέλεσμα να πρέπει να κοπεί η λειτουργία των ανεμογεννητριών.

Ο Steve Holliday δήλωσε ότι μια λύση θα ήταν να τοποθετηθούν μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας που θα επέτρεπαν στους καταναλωτές να διαλέξουν την φθηνότερη λύση ανάλογα με την κατανάλωση ενέργειας που χρειάζονται.

Οι μετρητές θα μπορούν να ελέγχουν την γενική κατανάλωση ρεύματος που χρειάζεται μια οικογένεια και να διακόπτουν το ανεφοδιασμό της όταν θα ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια.

Σχόλια