Η αιολική ενέργεια μπορεί να αντικαταστήσει το λιθάνθρακα

0
55
wind-power

Η αιολική ενέργεια που θα μπορούσε να παραχθεί στην Ανατολική Ακτή της Αμερικής, θα μπορούσε να καλύψει την ποσότητα της ενέργειας του λιθάνθρακα που χρειάζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, τόνισε ο Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κεν Σάλαζαρ.

Ο Κεν Σάλαζαρ, μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Ατλάντικ Σίτυ, για το πώς οι παράκτιες περιοχές του πλανήτη θα μπορούσαν να καλύψουν τις ενεργειακές τους ανάγκες στο μέλλον.

Η ιδέα ότι η αιολική ενέργεια έχει την δυνατότητα να αντικαταστήσει ένα μεγάλο μέρος της ενέργειας του λιθάνθρακα, δεν είναι ακόμα εφικτή αλλά υπάρχουν ελπίδες ότι στο μέλλον θα μπορούσε κάτι τέτοιο να γίνει πραγματικότητα.

Η δύναμη του αέρα στην Ανατολική Ακτή μπορεί να παράγει 1 εκατ.MW, κατά προσέγγιση το πενταπλάσιο του λιθάνθρακα που παράγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μελέτη του αμερικανικού τμήματος Ενέργειας.

Δεν μπορεί ακόμα να υπολογιστεί ο αριθμός των ανεμογεννητριών που θα χρειαστούν για την παραγωγή ενέργειας 1 εκατ.MW, γιατί αυτό εξαρτάται από το μέγεθος τους και την απόσταση που θα έχουν από την Ανατολική Ακτή.

Η παραγωγή ενέργειας στις παράκτιες περιοχές δεν μπορεί να περιοριστεί στη εκμετάλλευση του ανέμου μόνο. Ένα μνημόνιο συνεργασίας που αφορά την εξόρυξη πετρελαίου στην Ανατολική Ακτή, έχει λήξει και ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα μαζί με το Κονγκρέσσο θα πρέπει να αποφασίσουν αν θα ανανεωθεί.

Ο γραμματέας του αμερικανικού Υπουργείου Εσωτερικών τόνισε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα σταθούν εμπόδιο στο δρόμο τους αλλά είναι υποχρεωμένοι να εξετάσουν όλες τις μορφές παραγωγής ενέργειας, καθώς η ανθρωπότητα προχωράει σε καινούργια ενεργειακά σύνορα.

Ίσως χρειαστούν χρόνια για την κατασκευή ενός τέτοιου έργου για την κάλυψη της ενέργειας της Ανατολική Ακτής ,καθώς απαιτούνται πάρα πολλές ανεμογεννήτριες και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στην άγρια ζωή και τη χλωρίδα.

Σχόλια