Διεθνής Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενεργειακή Ασφάλεια στην Αθήνα

0
2

conference-athens

Διεθνής Διάσκεψη για Κλιματική Αλλαγή και την Ενεργειακή Ασφάλεια, θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 12 έως και τις 13 Μαΐου 2009, στο ξενοδοχείο Athens Hilton, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας,  Κάρολου Παπούλια.
Η Διάσκεψη θα έχει ως τίτλο, « Ο Δρόμος προς την Κοπεγχάγη: Διαχείριση της Κλιματικής Αλλαγής και της Ενεργειακής Ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και όχι μόνο».
Η Παγκόσμια Διάσκεψη Athens Summit 2009, διοργανώνεται από τους Financial Times Global Events σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενεργειακή Ασφάλεια.
Η Διάσκεψη έχει την υποστήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης και μεταξύ των ομιλητών συγκαταλέγονται ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κος Γεώργιος Σουφλιάς,  ο Υπουργός Ανάπτυξης, κος Κωστής Χατζηδάκης καθώς και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γεώργιος Παπανδρέου.
Επιπλέον, στη Διάσκεψη θα συμμετέχουν ως ομιλητές διακεκριμένοι επιστήμονες και ειδήμονες του χώρου, εκπροσωπώντας σημαντικότατους διεθνείς θεσμούς και οργανισμούς, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ινστιτούτο Ενέργειας της Ε.Ε., η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ κ.α.
Με σκοπό την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης, το Athens Summit 2009 – με τη σφραγίδα των Financial Times – προσφέρει τις ιδανικές προϋποθέσεις για την ανταλλαγή απόψεων και απευθύνεται σε οικονομολόγους, παράγοντες Υπουργείων, ανώτατα στελέχη εταιρειών ενέργειας, καυσίμων και τεχνολογίας, σε εκπροσώπους φορέων και οργανισμών σχετικών με την ενέργεια και σε οποιονδήποτε έχει ενεργό ενδιαφέρον για την Κλιματική Αλλαγή και το ενεργειακό μέλλον του πλανήτη και ειδικότερα της περιοχής της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.
Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τους ομιλητές του συνεδρίου διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας :
www.ftglobalevents.com/athenssummit/Overview.asp.

Σχόλια