Οι Βρετανοί ανακυκλώνουν στρώματα φυλακών

0
14
recycling-prison-mattresses

Πάνω από 50,000 στρώματα φυλακών αντικαθίστανται κάθε χρόνο στη Βρετανία. Τα στρώματα αυτά θα μπορούσαν να ανακυκλωθούν, πετυχαίνοντας εξοικονόμηση χρημάτων και προστατεύοντας το περιβάλλον με λιγότερα απορρίμματα.

Οι υπηρεσίες των φυλακών της Αγγλίας και της Ουαλίας χρειάζονται περίπου 50,000 στρώματα ετησίως και παρατηρείται ότι ο αριθμός των καταδίκων αυξάνεται, οπότε και η ζήτηση των στρωμάτων.

Μέχρι στιγμής τα στρώματα κατέληγαν σε χώρους υγειονομικής ταφής στη Βρετανία. Υπάρχουν τόσα πολλά που θα μπορούσαν να γεμίσουν 30 διώροφα λεωφορεία.

Έκθεση που παρουσιάστηκε από την Εθνική Ελεγκτική Υπηρεσία της Βρετανίας, με θέμα την ανακύκλωση των στρωμάτων της φυλακής,  αποτελεί μια καινοτόμα λύση  για την εξοικονόμηση χρημάτων του φορολογούμενου πολίτη.

Η έκθεση έρχεται σε μία εποχή που το Υπουργείο Οικονομικών είναι έτοιμο να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις δαπάνες των υπουργείων και τονίζει ότι, θα πρέπει να βρεθούν καινούργιες ιδέες σχετικά με την  εξοικονόμηση χρημάτων  και τη βελτίωση των υπηρεσιών.

Οι υπηρεσίες των φυλακών της χώρας, αναζητούν ριζικές λύσεις για να απαλλαχθούν από τα παλιά και άχρηστα στρώματα. Κατ” επέκταση στρέφονται σε εταιρείες ανακύκλωσης και συνάπτουν συμφωνίες για την παραλαβή των στρωμάτων, τα οποία χρησιμεύουν με την μέθοδο της ανακύκλωσης για να αναπαραχθούν καινούργια προιόντα.

Στο πλαίσιο του καινούργιου προγράμματος γίνονται προσπάθειες για τη μείωση των απορριμάτων των φυλακών στο μηδέν με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Τουλάχιστον δύο επιχειρήσεις στη Βρετανία κάνουν δοκιμές για να μετατρέψουν τα παλιά και λεκιασμένα στρώματα των φυλακών, σε υλικά για την κατασκευή φρακτών, πατάκια σπιτιών και κεραμίδια για τις στέγες των σπιτιών.

Η έκθεση εξετάζει κατά πόσο οι συγκεκριμένες λύσεις καλύπτουν τις απαιτήσεις των φυλακών με σκοπό να εξοικονομηθούν χρήματα και να αξιοποιηθούν τα άχρηστα στρώματα.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειωθούν και οι φόροι που πληρώνουν οι βρετανοί πολίτες κάθε χρόνο.

Μια άλλη καινοτόμα λύση που παρουσιάστηκε από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος ήταν η παρουσίαση ενός συστήματος προειδοποίησης πλημμύρων που μπορεί να ειδοποιήσει τους εγγεγραμμένους χρήστες εάν το σπίτι ή η επιχείρηση τους έχει επηρεαστεί από την ξαφνική αύξηση υδάτων.

Το σύστημα λειτουργεί με τη σύνδεση ενός αυτοματοποιημένου χάρτη με μια βάση δεδομένων των ιδιοκτητών και των εγγεγραμμένων χρηστών. Μια ενδεχόμενη πλημμύρα στην χαρτογραφημένη περιοχή θα ειδοποιήσει αυτόματα τους χρήστες, μέσω φαξ, e-mail ή μηνύματος στο κινητό τηλέφωνο.

Σχόλια