Πράσινη ενέργεια στα αεροπλάνα στοχεύει να εφαρμόσει η ΙΑΤΑ

0
9
iata

Πράσινη ενέργεια στα αεροπλάνα στοχεύει να εφαρμόσει η ΙΑΤΑ, μέχρι το 2010 έως 2011, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Διεθνής Ένωσης Εναέριων Μεταφορών, Τζιοβάνι Μπιζινιάνι.

Έχουν ήδη γίνει δοκιμές από ορισμένους αερομεταφορείς, όπως την Continental Airlines, Japan Airlines, Air New Zealand και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι είναι εφικτή η χρήση βιοκαυσίμων, που προέρχονταν από φύκια και ένα είδος λιναριού.

Τα οφέλη μια τέτοιας εφαρμογής θα είναι τεράστια, καθώς θα μειωθούν οι εκπομπές ρύπων, ενώ η παραγωγή των καθαρών βιοκαυσίμων θα έχει μικρότερο κόστος σε σύγκριση με τα συμβατικά καύσιμα που χρησιμοποιούν σήμερα οι αερορικές εταιρείες.

Το πρόγραμμα θα πετύχει αρκεί να καταστεί δυνατή η παραγωγή των «πράσινων» βιοκαυσίμων,  να μπορεί να καλυφθεί η ζήτηση τους και να είναι δυνατή η ασφαλή αποθήκευση τους.

Ωστόσο οι κυβερνήσεις θα πρέπει να δώσουν στις βιομηχανίες τα κατάλληλα κίνητρα ώστε να γίνει εφικτή η παραγωγή βιοκαυσίμων καθώς θα συμβάλλουν θετικά στην μείωση του φαινόμενου του θερμοκηπίου αλλά και στην έξοδο από την οικονομική κρίση που πλήττει τον πλανήτη.

Σχόλια