Μουσείο Περιβάλλοντος και Παραδοσιακών Επαγγελμάτων στη Στυμφαλία

0
66
musem

Μουσείο Περιβάλλοντος και Παραδοσιακών Επαγγελμάτων του πολιτιστικού ιδρύματος του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς έχει χτιστεί στην πλάγια ενός από τους καταπράσινους λόφους, που περιβάλλουν την λίμνη της Στυμφαλίας.

Το μουσείο με θέμα τη λίμνη αποτελείται από δύο θεματικές ενότητες. Η μια ενότητα αναφέρεται σε εικόνες και παραδείγματα του αγροτικού πολιτισμού.

Ενημερώνει τον επισκέπτη σχετικά με τις συνήθειες, τις παραδόσεις αλλά και τα έθιμα της περιοχής προσπαθώντας να τα διατηρήσει ανέπαφα από την εξέλιξη του πολιτισμού.Ε

Επιπλέον, στο μουσείο υπάρχει μια ενδιαφέρουσα συλλογή από καθημερινά παραδοσιακά αντικείμενα, χαρακτηριστικά του το τρόπου ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Η δεύτερη ενότητα στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών για το οικοσύστημα της περιοχής, ενώ δίνεται έμφαση στις επιρροές που δέχεται ο πολιτισμός από τη σύγχρονη τεχνολογία.

Με αυτό τον τρόπο οι επισκέπτες μαθαίνουν για την προστασία του περιβάλλοντος ώστε να μείνει ανέγγιχτο και να διατηρήσει την ιστορία του.

Η λίμνη Στυμφαλία είναι ένας προστατευμένος υγροβιότοπος με σπάνια αποδημητικά και ενδημικά πουλιά ενταγμένη στο πρόγραμμα NATURA 2000.

Σχόλια