Σπάνιοι ελέφαντες δολοφονήθηκαν στην Ινδονησία

0
11
elephants-shot-ndonesia

Σπάνιοι ελέφαντες που χρησιμοποιούνταν για την περιπολία προστατευόμενων δασών  δολοφονήθηκαν στην Ινδονησία, σύμφωνα με εκπροσώπους της οργάνωσης για την προστασία της άγριας φύσης.

Τα κουφάρια των ζώων βρέθηκαν λίγα μέτρα πιο κάτω από το φυλάκιο της δασικής υπηρεσίας και οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για την άγρια δολοφονία στο Εθνικό Πάρκο Κερίνσι.

Οι έφιπποι δασοφύλακες χρησιμοποιούν τους ελέφαντες για να κάνουν περιπολίες μέσα στο δάσος αναζητώντας παράνομους εμπόρους ξυλείας ή λαθροκυνηγούς.

Οι πρώτες εκτιμήσεις τους για το συμβάν δείχνουν ότι οι δράστες ήταν επαγγελματίες μισθοφόροι από παράνομους εμπόρους ξυλείας, που τα τελευταία χρόνια έχουν καταστρέψει τα δάση για την επέκταση των φυτειών ενός είδους τροπικού φοίνικα (oil palm) και την παραγωγή φοινικέλαιου.

Το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται για την κατασκευή καλλυντικών, σαν μαγειρικό λάδι, ως συστατικό σε μαργαρίνη, σε πολλά σαπούνια , σε σκόνες πλυσίματος αλλά και για να ικανοποιήσει την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει για «καθαρό» καύσιμο στην ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Η παράνομη ξυλεία χρησιμοποιείται για την κατασκευή επίπλων που προορίζονται για τις διεθνείς αγορές εξαγωγών.

Οι βιότοποι των ελεφάντων συνεχώς συρρικνώνονται, καθώς πλήττονται από τη ραγδαία μείωση του πληθυσμού τους  εξαιτίας της λαθραίας υλοτομίας και της εξάπλωσης των φυτειών.

Σχόλια