Πρόστιμο στη ΔΕΗ από την Νομαρχία Κοζάνης

0
70
fine-dei

Πρόστιμο ύψους 50,000 ευρώ  επιβλήθηκε στη ΔΕΗ από την Νομαρχία Κοζάνης για υπερβάσεις στις εκπομπές σωματιδιών στον ΑΗΣ Πτολεμαίδας για το διάστημα από 1 Ιανουαρίου έως και 2 Μαρτίου 2009.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχίας Κοζάνης, διαπιστώθηκαν 105 παραβάσεις σε 4 μονάδες της ΔΕΗ στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο Νομάρχης Κοζάνης, Γ.Δακής, δήλωσε ότι, τα αιωρούμενα σωματίδια είναι η κύρια αιτία της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Νομό Κοζάνης. Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα αντικατάστασης του παλιού σταθμού ΑΗΣ Πτολεμαίδας με ένα καινούργιο αντιρυπαντικής τεχνολογίας και μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών του περιβάλλοντος.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι  του ΑΗΣ Πτολεμαίδας,  με πρωτοβουλία του σωματείου τους «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»,  προχώρησαν σε κατάληψη του σταθμού. Τα αιτήματα τους είναι η άμεση πρόσληψη 2,000 ανέργων από την περιοχή και η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου σταθμού.

Τα τελευταία περιβαλλοντικά επεισόδια σε μονάδες της ΔΕΗ στην περιοχή του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου με την διαρροή 200 τόνων πετρελαίου έχουν εξαντλήσει και την υπομονή των κατοίκων του Νομού Κοζάνης. Κινδυνεύει η δημόσια υγεία των κατοίκων και θα πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα ενάντια της υποβάθμισης της περιοχής και του οικοσυστήματος.

Έντονη ήταν η κινητοποίηση κατοίκων και συλλόγων προστασίας του περιβάλλοντος  ενάντια στην πολιτική της επιχείρησης της ΔΕΗ με ένα κοινό ανακοινωθέν καταπέλτη, αναφέροντας  σωρεία παραβάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας από την ΔΕΗ .

Σχόλια