«Πράσινα Γυμναστήρια» για εναλλακτική γυμναστική

0
7
green-gyms

Πάνω από 300.000 λίρες ξόδεψε η κυβέρνηση της Σκωτίας για την κατασκευή «Πράσινων Γυμναστηρίων» σε όλη τη χώρα έτσι ώστε οι άνθρωποι να γυμνάζονται στον φρέσκο αέρα.

Τα «Πράσινα Γυμναστήρια» προσφέρουν εναλλακτικούς τρόπους φυσικής άσκησης. Πιο συγκεκριμένα, δίνουν στους ενδιαφερόμενους τη δυνατότητα να εγκαταταλείψουν τις ασφυκτικές αίθουσες του γυμναστηρίου και ασχοληθούν με την ανθοκομία και την κηπουρική.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών εκπαιδεύονται να σκάβουν λάκκους, να φυτεύουν, να καλλιεργούν λαχανικά και να ανασκευάζουν μονοπάτια. Με αυτό τον τρόπο γυμνάζονται και βελτιώνουν τις υποδομές στην περιοχή τους προστατεύοντας το περιβάλλον.

Εκτός αυτού, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να φυτεύουν και να καλλιεργούν φρούτα και λαχανικά στον κήπο τους, αλλάζοντας έτσι τις διατροφικές τους συνήθειες και καταναλώνοντας υγιεινά προϊόντα.

Οι υπέρμαχοι των «Πράσινων Γυμναστηρίων» ισχυρίζονται ότι η γυμναστική στον καθαρό αέρα λειτουργεί αγχολυτικά μειώνοντας ταυτόχρονα τις πιθανότητες για εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιοπάθειες.

Εκτός αυτού αυξάνεται η μυϊκή δύναμη και οι ηλικιωμένοι μαθαίνουν να ζουν ανεξάρτητοι χωρίς να χρειάζονται συνεχή προστασία.

«Χρειάζονται μόνο 30 λεπτά φυσικής δραστηριότητας την ημέρα, για τουλάχιστον πέντε ημέρες, για να θωρακίσει κανείς την υγεία του και να μειώσει τις πιθανότητες για καρδιακή προσβολή και καρκίνο», δήλωσε η Σκωτσέζα υπουργός Υγείας, Σόνια Ρόμπισον.

«Τα πράσινα γυμναστήρια είναι ανοιχτά για όλο τον κόσμο. Βοηθούν όσους δεν πηγαίνουν στο γυμναστήριο να βελτιώσουν την υγεία τους γνωρίζοντας νέους ανθρώπους και επιτελώντας κοινωφελές έργο», κατέληξε η υπουργός.

Σχόλια