ΔΕΗ ανανεώσιμες και BP Solar δίνουν «πράσινη» ενέργεια στο Άγιο Όρος

0
8
green-energy-agio-oros

Η ΔΕΗ ανανεώσιμες σε συνεργασία με τη BP Solar ανακοίνωσαν την ολοκλήρωση του έργου τους για πράσινη ενέργεια στο  Άγιο Όρος μέσω της αξιοποίησης της ηλιακής ακτινοβολίας.

Οι δύο εταιρείες εγκατέστησαν αυτόνομη φωτοβολταική μονάδα, ισχύος 3,4 KWp, στη νότια πλευρά του Όρους Άθως, με αποτέλεσμα η παραγόμενη ενέργεια από τον ήλιο να αποθηκεύεται σε μπαταρία για να χρησιμοποιηθεί σε άλλες εφαρμογές.

Η ΔΕΗ ανανεώσιμες, σχεδίασε και κατασκεύασε την ανεξάρτητη μονάδα και τους ηλεκτρικούς πίνακες συνεχούς και εναλλασσόμενου ρεύματος, ενώ πρόσφερε τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό της εσωτερικής εγκατάστασης του έργου.

Η BP Solar, πρόσφερε 20 φωτοβολταικά πλαίσια από την σειρά Poly Series, 3, 170W το καθένα, και το εξειδικευμένο προσωπικό της επιμελήθηκε την συναρμολόγηση και εγκατάσταση τους.

Ο Δρ. Αναστάσιος Γκαρής, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ ανανεώσιμες δήλωσε ότι, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) αποτελούν το μέλλον του πλανήτη και το παράδειγμα της εφαρμογής τους στο Άγιο Όρος είναι ένα δείγμα για να συνεχιστεί το έργο της προστασίας του περιβάλλοντος, βελτιώνοντας τις συνθήκες διαβίωσης .

Η υλοποίηση του έργου θα δώσει λύση στο πρόβλημα ενέργειας που υπάρχει στο Άγιο Όρος και συγκεκριμένα στην περιοχή Σκήτη του Αγίου Αθανασίου, όπου λόγω της μορφολογίας του εδάφους δεν επιτρέπεται η διασύνδεση με το δίκτυο.

Ο Δρ. Σωτήρης Καπέλλος, γενικός διευθυντής της  BP Solar, δήλωσε ότι  η ολοκλήρωση του έργου έγινε σε γρήγορους ρυθμούς, χάρη στην αρμονική και αποδοτική συνεργασία του εξειδικευμένου προσωπικού των δύο εταιρειών.

Σχόλια