Μάχη για τη ζωή δίνουν φάλαινες που εκβράστηκαν στο Περθ

0
21
whales-stranded-in-australia

Μάχη για τη ζωή δίνουν « φάλαινες- πιλότοι» που έχασαν τον προσανατολισμό τους και εξόκειλαν στις ακτές της δυτικής Αυστραλίας.

Ογδόντα φάλαινες- πιλότοι και πολλά δελφίνια βρέθηκαν εγκλωβισμένα στο κόλπο Χάμελιν, νότια της πόλης Περθ. Τα περισσότερα κήτη έχουν πεθάνει, αλλά εθελοντές και Aυστραλοί διασώστες ,δίνουν μάχη για να κρατήσουν στη ζωή 17 φάλαινες, προσπαθώντας με γερανούς και φορτηγά να τις μεταφέρουν σε γειτονικό κόλπο, όπου τα νερά είναι βαθύτερα.

Ο Γρέγκ Μέιρ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος δήλωσε ότι, η μέθοδος που διάλεξαν για να σώσουν τις φάλαινες είναι η πιο ασφαλής, διότι ο γειτονικός κόλπος του Φλίντερς έχει βαθύτερα νερά και παρέχει μεγαλύτερη προστασία στα θηλαστικά πριν οδηγηθούν ξανά στην ανοιχτή θάλασσα.

Στις αρχές του μήνα, 194 φάλαινες- πιλότοι και 7 δελφίνια εξόκειλαν στην Τασμανία και μόνο 54 φάλαινες και 5 δελφίνια μπόρεσαν να σωθούν και να οδηγηθούν ξανά με ασφάλεια στη θάλασσα.

Τους τελευταίους τέσσερις μήνες παρατηρείται ,το εν λόγω φαινόμενο, στις ακτές της Αυστραλίας και της Τασμανίας, καθώς οι φάλαινες μεταναστεύουν και κατευθύνονται ή επιστρέφουν από τα νερά της Ανταρκτικής. Οι επιστήμονες  μέχρι στιγμής θεωρούν ότι πρόκειται για ανεξήγητο φαινόμενο.

Σχόλια