Η 2η Ecotec ξεκινά στις 3 Απριλίου στην Ανθούσα

0
2
ecotec-expo-athens

Ένα οικολογικό τετραήμερο με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται να ξεκινήσει την Παρασκευή 3 Απριλίου στο Expo Athens, στην Ανθούσα Αττικής.

Πρόκειται για ένα πανελλήνιο συνέδριο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί η 2η Ecotec – Τεχνολογίες Περιβάλλοντος και Φωτοβολταϊκά Συστήματα.

Σε τρεις μεγάλες αίθουσες, οι σημαντικότερες ελληνικές και πολλές ξένες εταιρίες του χώρου των τεχνολογιών περιβάλλοντος, θα επιδείξουν προϊόντα, συστήματα ή εφαρμογές και θα διατυπώσουν προτάσεις και ιδέες που στοχεύουν στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, στην εξοικονόμησή της, στην ανακύκλωση, στην διαχείριση αποβλήτων και γενικά στην αειφόρο ανάπτυξη και σε ό,τι συμβάλλει σε ένα καθαρότερο περιβάλλον και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στον ίδιο χώρο το «Ecocity» και η ΚΕΔΚΕ διοργανώνουν στις 3 με 5 Απριλίου το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τίτλο «Χρωματίζω την πόλη – Αέρας, νερό, οικισμός, ενέργεια, μετακίνηση, ανακύκλωση». Στο συγκεκριμένο συνέδριο θα συμμετέχουν περιφερειάρχες, νομάρχες, δήμαρχοι και κοινοτάρχες από όλη τη χώρα.

Επιπλέον, το Σάββατο 4 Απριλίου, εξάλλου, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Ηλιακής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ποιος σκότωσε τον Αίολο» (9 πμ-12.30 μμ, συνεδριακή αίθουσα Γ).

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας (3.30 μμ -5 μμ, συνεδριακή αίθουσα Γ) η εταιρία Amiantit Pipe Systems διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Διαχείριση όμβριων – Αποχετεύσεις – Σωληνώσεις GPR (Cases).

Εκτός αυτού, τη Δευτέρα 6 Απριλίου (12 το μεσημέρι, συνεδριακή αίθουσα Α) θα δοθεί συνέντευξη τύπου και θα γίνει παρουσίαση των προτάσεων του διεθνούς συνεδρίου «ECOWEEK 2009, Ενδυνάμωση Νέων: Οικολογία – Ηγεσία – Αρχιτεκτονική».

Θα ακολουθήσει ημερίδα με θέμα «Sunny Backup – System: Ηλιακό ρεύμα και σε περίπτωση απώλειας δικτύου» που οργανώνει η εταιρία SMA Hellas AE. (5 μμ – 6 μμ, συνεδριακή αίθουσα B)

Σχόλια