Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

0
6
stauros-dimas-goulandri-econews

Εκδήλωση για τα «Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος – ΠΑΣΕΠΠΕ.

Στην εκδήλωση, που παρουσίασαν η Αθηνά Μπούρκα και ο Αλέκος Μάρκελος, διευθυντής του περιοδικού Περιβάλλον 21, παραβρέθηκε και ο Σταύρος Δήμας, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος.

Τα «Ελληνικά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον» δίνουν την ευκαιρία σε επιχειρήσεις που υιοθετούν πολιτικές αειφόρου ανάπτυξης στις δραστηριότητές τους, να αναγνωριστούν και να προβληθούν.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

Στην κατηγορία «Περιβαλλοντική Διαχείριση» το πρώτο βραβείο κέρδισε η VODAFONE ΠΑΝΑΦΟΝ ΑΕΕΤ, η οποία για 7η συνεχή χρονιά εφαρμόζει πρόγραμμα ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων. Επιπλέον, υπολογίζεται ότι μέσω προγραμμάτων εξοικονόμησης ενέργειας η εταιρεία απέτρεψε την εκπομπή στην ατμόσφαιρα 21.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Το δεύτερο βραβείο στην ίδια κατηγορία απονεμήθηκε στην ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. για το έργο της στην αξιοποίηση στερεών αποβλήτων, μείωση των αέριων ρύπων και προώθηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των εργαζομένων.

Το τρίτο βραβείο απέσπασε η ALDEMAR HOTELS SPA για το ενδιαφέρον της στην περιβαλλοντική διαχείριση της επιχείρησης και της κοινωνίας.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ

Σε ότι αφορά την κατηγορία «Οικολογικό Προϊόν», το πρώτο βραβείο κέρδισε η εταιρεία FRIGOGLASS για την περιβαλλοντική της στρατηγική με στόχο τη μείωση των επιπτώσεων που έχουν τα προϊόντα στο περιβάλλον.

Το δεύτερο βραβείο στην ίδια κατηγορία απονεμήθηκε στην PISCINES IDEALES για τα οικολογικά της προϊόντα και τα εξελιγμένα συστήματα που αντικατέστησαν τις τεχνολογίες του παρελθόντος.

ΚΑΘΑΡΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Καθαρή Τεχνολογία» απονεμήθηκε στις ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. για τη φιλική προς το περιβάλλον τεχνολογία της παραγωγικής διαδικασίας.

Στην ίδια κατηγορία το δεύτερο βραβείο κέρδισε η ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΪΡΙΔΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε. για την παραγωγή περιβαλλοντικά ασφαλών προϊόντων.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Το «Βραβείο Αειφόρου Κατασκευής» απονεμήθηκε στην ΑΚΤΩ Α.Τ.Ε. για την περιβαλλοντική διαχείριση της κατασκευής των έργων της.

Σχόλια