Ο Ομπάμα αναλαμβάνει δράση για τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση

0
3
obama-about-endagered-species

Τη λήψη μέτρων για την προστασία της άγριας πανίδας ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, χαράσσοντας νέα στρατηγική αναφορικά με τα προστατευόμενα ήδη.

«Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες η Οργάνωση για τα Είδη που απειλούνται με Εξαφάνιση έχει προστατεύσει με επιτυχία την άγρια πανίδα της Αμερικής. Εμείς πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους για να ενισχύσουμε αυτή τη δράση και όχι να την αποδυναμώσουμε», δήλωσε ο Μπάρακ Ομπάμα.

Σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη τον Δεκέμβριο, τα κυβερνητικά επιτελεία έχουν την αρμοδιότητα να αποφασίζουν κατά πόσο τα αναπτυξιακά έργα, όπως η δημιουργία φραγμάτων και δεξαμενών, η υλοτομία και οι μεταλλευτικές δραστηριότητες απειλούν τα είδη που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

Κατά τη σκοτεινή εποχή της διακυβέρνησης Μπους, ελάχιστα μέτρα ελήφθησαν για την προστασία του περιβάλλοντος, της χλωρίδας και της πανίδας. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ για να δικαιολογήσει τη στάση του, η οποία είχε μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον, κρυβόταν πίσω από την οικονομία.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε τονίσει ότι η λήψη περιβαλλοντικών μέτρων θα βλάψει την Αμερικανική οικονομία, εκφράζοντας την αντίθεσή του να συμμετάσχει στις διεθνείς προσπάθειες για τη διάσωση του πλανήτη και την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Αντίθετα ο Μπάρακ Ομπάμα, «ο Πράσινος Πρόεδρος » όπως τον χαρακτηρίζουν, αμέσως μετά την ορκωμοσία του ανέλαβε δράση για την υλοποίηση των προεκλογικών του εξαγγελιών.

«Πάντα υπήρχαν άνθρωποι που προσπάθησαν να διατηρήσουν τον φυσικό μας πλούτο για τις μελλοντικές γενιές, αλλά υπήρχαν και άνθρωποι που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον φυσικό μας πλούτο για να κερδίσουν χρήματα. Αυτή είναι η λάθος επιλογή. Με έξυπνες πολιτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούμε να αναπτύξουμε την οικονομία μας προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Από την πλευρά τους οι περιβαλλοντολόγοι αντιμετωπίζουν θετικά τα σχέδια του Ομπάμα για την προστασία του περιβάλλοντος και αισθάνονται αισιοδοξία για το μέλλον.

«Η άγρια πανίδα μας είναι σε πολύ καλύτερα χέρια τώρα. Ο Ομπάμα επαναφέρει την επιστήμη στην πολιτική», δήλωσε ο περιβαλλοντολόγος Καρλ Ποπ.

Σχόλια