Το 1ο Συνέδριο Πράσινης Επιχειρηματικότητας από το ΕΒΕΑ

0
4
green-business

Το 1ο Συνέδριο Πράσινης Επιχειρηματικότητας διοργανώνουν στις 6 Μαρτίου το ΕΒΕΑ και η Action Communications Hellas σε συνεργασία με τη βρετανική εφημερίδα Financial Times και το επιχειρηματικό portal EMEA Business Monitor.
Στόχος του συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον, κ.Σταύρου Δήμα, είναι να αναδείξει την ανάγκη προώθησης ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου, που θα διασφαλίζει την ευημερία και την εξέλιξη των επιχειρήσεων, κάτι το οποίο έχουν αποδείξει, εξάλλου, οι πρόσφατες εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία.
Ηδη έχουν ληφθεί διάφορες πρωτοβουλίες τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα, κυρίως στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, αλλά σταδιακά πλέον και στην Ελλάδα, με τις επιχειρήσεις να εφαρμόζουν καινοτόμες πρακτικές, φιλικές προς το περιβάλλον με σκοπό την αειφόρο ανάπτυξη και την τόνωση της αγοράς.
Το 1st Green Business Congress αποσκοπεί στην ανάδειξη των επιχειρηματικών και πολιτικών πρωτοβουλιών που «επενδύουν» στο μέλλον, με σεβασμό στο περιβάλλον και στην παρουσίαση των πρακτικών των εταιρειών που πρωτοστατούν στον τομέα της πράσινης επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, φιλοδοξεί να «ανοίξει» ένα γόνιμο διάλογο του επιχειρηματικού κόσμου με εκπροσώπους ευρωπαϊκών, κρατικών και τοπικών φορέων, με σκοπό να συμβάλλει στη διαμόρφωση του νέου μοντέλου βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης που θα αποτελέσει τη διέξοδο από τη σημερινή κρίση.
Στο συνέδριο, θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και πολιτικού κόσμου, καθώς και μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
Οι ομιλητές θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους, εστιάζοντας στις εξής θεματικές ενότητες: Α) Πράσινη Επιχειρηματικότητα και Διεθνής κρίση, Β) Επιτυχημένες Πρακτικές Πράσινης Επιχειρηματικότητας, γ) Η Πόλη του Αύριο – Πράσινη Κοινωνία.
Χορηγοί του συνεδρίου είναι o όμιλος Carrefour, η JT International (Japan Tobacco International), η Γέφυρα ΑΕ, η BP Solar και η SAS. Χορηγοί Επικοινωνίας είναι το περιοδικό CSR review, η εφημερίδα Ναυτεμπορική και η ιστοσελίδα της και το SBC Business Channel.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν και να βρουν όλες τις πληροφορίες και τις λεπτομέρειες σχετικά με το συνέδριο στην ιστοσελίδα http://www.greenbusiness.gr/congress.

Σχόλια