Εννιά αιολικά πάρκα από τη ΔΕΗ σε νησιά του Αιγαίου

0
23
wind-energy-turbines

Εννέα αιολικά πάρκα προστίθενται στο Χαρτοφυλάκιο της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» για την ενίσχυση της ενεργειακής αυτονομίας της νησιωτικής Ελλάδας με επένδυση που φθάνει τα 60 εκατ. ευρώ.

Τα πάρκα θα κατασκευαστούν στη νησιωτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη, τη Σάμο, την Πάρο, τη Λέσβο, τη Ρόδο, τη Σίφνο και τη Λήμνο. Ανάδοχος όλων των έργων είναι η εταιρεία ENERCON. Επιπλέον, η συνολική ισχύς των εννιά αιολικών πάρκων αγγίζει τα 35,1 μεγαβάτ.

«Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες συνεχίζει το έργο της, προωθώντας δυναμικά την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η απόφασή μας να επενδύσουμε στην ανάπτυξη 9 Αιολικών Πάρκων μικρής ισχύος στη νησιωτική Ελλάδα υπαγορεύεται από το αίσθημα ευθύνης που έχουμε απέναντι στην περιφέρεια. Το ζήτημα της ενεργειακής αυτονομίας των συγκεκριμένων περιοχών είναι κρίσιμο και για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τους δώσουμε την ευκαιρία να αναπτυχθούν, μέσα από έργα που αξιοποιούν τη δύναμη της φύσης και προωθούν τις πράσινες μορφές ηλεκτροπαραγωγής», δήλωσε ο Δρ Αν. Γκαρής, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ.

Η κατασκευή και παράδοση των έργων από την ENERCON στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, θα ολοκληρωθεί σε 12 μήνες για τα έργα σε Ρόδο, Πάρο, Λέσβο και Σίφνο και σε 24 μήνες για τα έργα σε Κρήτη, Λήμνο και Σάμο.

Σχόλια