Σκάφος ακτιβιστών συγκρούεται με φαλαινοθηρικό

0
12
anti-whaling-activists

Με ιαπωνικό φαλαινοθηρικό συγκρούστηκε την Παρασκευή πλοίο ακτιβιστικής οργάνωσης που διαμαρτύρεται κατά της φαλαινοθηρίας. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Ανταρκτική, όπου οι ακτιβιστές δίνουν πραγματική μάχη για την προστασία των φαλαινών που κινδυνεύουν με αφανισμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο ακτιβιστής Πολ Ουότσον δήλωσε ότι το σκάφος του επιχειρούσε να εμποδίσει την ανέλκυση μιας φάλαινας σε ένα ιαπωνικό πλοίο όταν ένα άλλο φαλαινοθηρικό μπήκε στην πορεία του και προκάλεσε σύγκρουση.

Το πλήρωμα του ιαπωνικού πλοίου καταγγέλλει ότι οι ακτιβιστές επιτέθηκαν με οξύ, όμως εκείνοι διαψεύδουν τις κατηγορίες και ισχυρίζονται ότι πέταξαν στο φαλαινοθηρικό βουτυρικό οξύ ώστε να γλιστρούν τα καταστρώματα. Οι φαλαινοθήρες από την πλευρά τους άρχισαν να εκτοξεύουν στο σκάφος των ακτιβιστών μπάλες του γκολφ και μεταλλικά αντικείμενα.

Το ιαπωνικό φαλαινοθηρικό βρίσκεται στην Ανταρκτική για το ετήσιο κυνήγι φαλαινών κατά το οποίο σκοτώνονται περίπου 900 φάλαινες. Παρά το γεγονός ότι η Ιαπωνία υποτίθεται ότι απαγόρευσε τη φαλαινοθηρία το 1986 μετά το διεθνές μορατόριουμ, στην ουσία συνεχίζει το κυνήγι εκατοντάδων φαλαινών επικαλούμενη ερευνητικούς σκοπούς.

Σχόλια