Ομπάμα και κλιματική αλλαγή

0
11
obama-climate-change2

Προσδοκίες για μια νέα αμερικανική περιβαλλοντική πολική γεννά η στάση του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος ανέλαβε δράση ως προς το συγκεκριμένο θέμα αμέσως μετά την ορκωμοσία του.
Οι περιβαλλοντολόγοι ήδη περιγράφουν τον Ομπάμα σαν τον πρώτο «Πράσινο πρόεδρο», καθώς μετά την εκλογή του δήλωσε πολλές φορές ότι θα προσπαθήσει να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας προωθώντας αναπτυξιακά προγράμματα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Πρόσφατα μάλιστα ο Μπάρακ Ομπάμα ενημερώθηκε για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει η αμερικανική αγροτική οικονομία, σε περίπτωση που δεν ληφθούν μέτρα για την κλιματική αλλαγή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Καλιφόρνια πλήττεται από ξηρασία και λειψυδρία και αν η κατάσταση επιδεινωθεί, σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει αγροτική παραγωγή.
Ο Στήβεν Τσου, σύμβουλος του Ομπάμα για θέματα ενέργειας, προειδοποίησε τον Αμερικανό πρόεδρο για τις ολέθριες συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη και τις τραγικές επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και το οικονομικό.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο σύμβουλος του Ομπάμα δήλωσε ότι η εθνική αφύπνιση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και απαραίτητη για τη μετάβαση σε ένα νέο τρόπο ζωής, περιβαλλοντικά φιλικό. «Εύχομαι πως σύντομα ο αμερικανικός λαός θα ξυπνήσει», υπογράμμισε ο Στήβεν Τσου.
«Δε νομίζω ότι η αμερικανική κοινή γνώμη έχει κατανοήσει τι αναμένεται να συμβεί. Μελετάμε όλα τα πιθανά σενάρια και ένα από αυτά είναι να σταματήσει η αγροτική παραγωγή στην Καλιφόρνια. Πραγματικά δεν ξέρω πώς θα ζήσει η Καλιφόρνια και άλλες πολιτείες και πού θα στηριχτεί η οικονομία τους», τόνισε ο Στήβεν Τσου.
Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, Τζορτζ Μπους, ο Μπάρακ Ομπάμα δείχνει να ακολουθεί μια «πράσινη πολιτική» καθώς λαμβάνει υπόψη του όλες τις επιστημονικές εκτιμήσεις και δεν γυρνά την πλάτη του στην κλιματική αλλαγή.
Ο Στήβεν Τσου υποστήριξε πως η ξηρασία που πλήττει την Καλιφόρνια όλο και περισσότερο οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, ενώ ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση αναμένεται να χειροτερέψει καθώς με το πέρασμα του χρόνου θα λιώσουν εντελώς τα χιόνια στις βουνοκορφές, κάτι που θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Σχόλια