Μεσογειακό βραβείο συνεισφοράς στο περιβάλλον στην Μ.Κ.Ο. A W.I.S.H. – Hellas.

0
7
Γενικού ενδιαφέροντος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η A W.I.S.H. – Hellas κέρδισε τιμητικό βραβείο για το καινοτόμο πρόγραμμα που διεξάγει στο παλιό χωριό Φάρσα, στα πλαίσια του 6ου Μεσογειακού Διαγωνισμού για τη Νεολαία και το Περιβάλλον. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρόνο από την ισπανική Μη κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) Mediterrania και από το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης (MIO -ESCDE). Στην τελετή βράβευσης, η οποία θα λάβει χώρα στην πόλη Tarragona της Ισπανίας στις 2 Ιουνίου 2006, θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος «Βιώσιμη ανάπτυξη και σχεδιασμός στο χωριό Φάρσα», παρουσία εκπροσώπου της A W.I.S.H.- Hellas.
Το βραβείο αυτό αποτελεί σημαντική διεθνή αναγνώριση των μόλις ενός έτους προσπαθειών των στελεχών της A W.I.S.H. – Hellas, αλλά και όσων συνέβαλαν στην μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία της.
Η περιβαλλοντική προστασία είναι μια διάσταση που παίζει πρωτεύοντα ρόλο στα μαθήματα και τις έρευνες της A W.I.S.H. – Hellas. Επιδίωξή της, σε στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και την τοπική κοινωνία είναι ο σχεδιασμός για την ανοικοδόμηση του χωριού Φάρσα, με κριτήρια τη βιωσιμότητα, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά πάντοτε σε συνδυασμό με τη διατήρηση ιστορικών στοιχείων της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου.

Κατερίνα Περράκη
A W.I.S.H. – HELLAS
Κολοκοτρώνη 29 10562 Αθήνα
Τηλ: 210 3231897 – Fax: 210 3231871
E-mail: info@awish-hellas.org
Ιστοσελίδα: www.awish-hellas.org

Σχόλια