Σχολικός Διαγωνισμός Πράσινη Εβδομάδα 2006: Ευρωπαίοι μαθητές αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους για να προβάλλουν τη βιοποικιλότητα.

0
5
Γενικού ενδιαφέροντος

Η φετινή Πράσινη Εβδομάδα επικεντρώνεται στη βιοποικιλότητα. Το ετήσιο περιβαλλοντικό συνέδριο και η έκθεση θα διεξαχθούν στις Βρυξέλες μεταξύ 30 Μαΐου και 2 Ιουνίου 2006. Τμήμα του γεγονότος είναι ο ετήσιος Σχολικός Διαγωνισμός Πράσινη Εβδομάδα, που θα ενθαρρύνει νέους από όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε., τις υποψήφιες προς ένταξη και τις χώρες του EFTA να μάθουν σχετικά με περιβαλλοντικά θέματα και να εκφραστούν καλλιτεχνικά. Οι νεότεροι μαθητές μπορούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό με σχέδια και ζωγραφιές, εικονογραφώντας τις απόψεις τους σχετικά με τη βιοποικιλότητα ενώ οι μεγαλύτεροι μαθητές καλούνται να υποβάλλουν μικρής διάρκειας ψηφιακά βίντεο πάνω στο ίδιο θέμα. Οι τρεις καλύτεροι διαγωνιζόμενοι κάθε κατηγορίας θα προσκληθούν στις Βρυξέλλες για την τελετή απονομής βραβείων κατά τη διάρκεια της Πράσινης Εβδομάδας. Μια συλλογή με τις καλύτερες συμμετοχές θα παρουσιαστεί στο συνέδριο. Η καταληκτική ημερομηνία για τις δηλώσεις συμμετοχής είναι 25 Μαρτίου 2006.

Η έκτη έκδοση του Σχολικού Διαγωνισμού Πράσινη Εβδομάδα στηρίζεται στην επιτυχία των προηγούμενων ετών. Την περσινή χρονιά οι μαθητές δημιούργησαν περισσότερα από 3000 έργα στο θέμα της κλιματικής αλλαγής. Αυτή τη φορά, ο Διαγωνισμός θα επικεντρωθεί στη βιοποικιλότητα: το έτος 2006 είναι ιδιαίτερης σημασίας καθώς σηματοδοτεί το μέσο της διαδρομής για το στόχο της Ε.Ε. για τον περιορισμό του φαινομένου της μείωσης της βιοποικιλότητας, ως το 2010.

Κατηγορίες
Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός για όλα τα σχολεία από τα κράτη μέλη της Ε.Ε., τις υποψήφιες προς ένταξη και τις χώρες του EFTA. Θα υπάρχουν δύο κατηγορίες στο σχολικό διαγωνισμό του 2006:
– Καλλιτεχνική εργασία – ζωγραφιές και σχέδια: ατομικές συμμετοχές από μαθητές ηλικίας 5 ως 10 ετών
– Ψηφιακά βίντεο: για ομαδικές εργασίες ως 4 μαθητών, ηλικίας 11 ως 16 ετών.

Δηλώσεις συμμετοχής και επιλογή
Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν μόνο με την υποστήριξη κάποιου σχολείου. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σαρωθούν (σκαναριστούν) ή να δημιουργηθούν ψηφιακά και να αποσταλούν στη Γενική Διεύθυνση για το Περιβάλλον μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Σχολικού Διαγωνισμού Πράσινη Εβδομάδα , διαθέσιμη σε 20 γλώσσες:
www.greenweek2006.eun.org
Προτρέπονται οι δάσκαλοι να εντάξουν το διαγωνισμό στις δραστηριότητες της τάξης και η ιστοσελίδα θα προσφέρει ιδέες και στήριξη. Μια ομάδα δασκάλων και ειδικών σε θέματα περιβάλλοντος απ’ όλη την Ευρώπη θα συνδράμουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην επιλογή

Η καταληκτική ημερομηνία και για τις δύο κατηγορίες είναι 25 Μαρτίου 2006.

Γενικές Πληροφορίες
Ο Σχολικός Διαγωνισμός Πράσινη Εβδομάδα 2006, διοργανώνεται από το European Schoolnet
(http://www.eun.org) για λογαριασμό της Γενικής Διεύθυνσης για το Περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ερωτήματα σχετικά με το διαγωνισμό μπορούν να υποβληθούν στον κ. Chris Coakley, στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: chris.coakley@eun.org.

Σχόλια