Ecofestival 2005 — 8η Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων.

0
4
Ημερίδες-Συνέδρια-Σεμινάρια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΕΚΘΕΣΗΣ.Από 10 – 13 Νοεμβρίου 2005, Πέμπτη έως Κυριακή διοργανώνουμε την 8η Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων – ECOFESTIVAL 2005, στο Εκθεσιακό Κέντρο HELEXPO, Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι. Η Έκθεση έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας στη χώρα μας, αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της δραστηριότητας της ΔΗΩ, του Οργανισμού Ελέγχου και Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τελεί υπό την αιγίδα του Agribiomediterraneo της IFOAM (Μεσογειακού τμήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των Φορέων της Βιολογικής Γεωργίας), προσδίδοντας στην όλη εκδήλωση διεθνές κύρος και ευρύτερη γεωγραφική εμβέλεια.

Έκθεση και αγορά

Στο ECOFESTIVAL 2005 κεντρικό ρόλο κι εφέτος θα έχει η Έκθεση Βιολογικών Προϊόντων, η οποία εντυπωσιάζει με τη διαρκώς αυξανόμενη ποικιλία εκθεμάτων. Η Έκθεση αποτελεί ορθή απεικόνιση των τάσεων που διαμορφώνονται στην ελληνική αγορά των βιολογικών προϊόντων, αφού συγκεντρώνει φορείς που αντιπροσωπεύουν όλες τις μορφές οικονομικής δραστηριότητας του κλάδου.
Στο χαμηλό ποσοστό της Ελληνικής Βιολογικής Παραγωγής, (μικρότερο από 1% έως το 2004), προστίθενται νέοι καλλιεργητές, κτηνοτρόφοι, επιχειρηματίες, ΄΄σπρώχνοντας΄΄ τη Βιολογική Γεωργία στο 2%. Μεγάλες Ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και μικρότερες, νέες και παλαιές, όλες αξιόλογες, επιλέγουν να αφιερώσουν μέρος της εμπορικής τους δραστηριότητας στην αγορά των βιολογικών τροφίμων.
Στις λίγες δεκάδες προϊόντων των πρώτων ετών, μετράμε σήμερα αρκετές εκατοντάδες, με περισσότερους από 20.000 κωδικούς, με ποσοστά και τάσεις συνεχώς ανοδικές.
Το μεγαλύτερο και ουσιαστικότερο μέρος, με τα αντίστοιχα αναλογικά δεδομένα της παραγωγής και της αγοράς αποτελεί αναπόσπαστο συστατικό στοιχείο του ECOFESTIVAL 2005. Αυτό υποδηλώνει την υψηλή αναγνώριση της Έκθεσης μεταξύ των συντελεστών της βιολογικής αγοράς, όπως και το ρόλο αυτής, ως δείκτη της πορείας της βιολογικής γεωργίας στη χώρα μας.

Γιατί να είμαι στην Έκθεση;

Ως… επαγγελματίας, εκθέτης επιχειρηματίας, έμπορος, εισαγωγική ή εξαγωγική επιχείρηση, παραγωγός βιολογικών προϊόντων, κατάστημα, ενημερωμένος καταναλωτής, απλός επισκέπτης, ως ενώσεις, φορείς και υπηρεσίες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, αγροτουριστικές και οικοτουριστικές μονάδες, εκδόσεις, εταιρείες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εταιρείες εναλλακτικών μορφών μετακίνησης…όλοι μαζί εδώ και επτά (7) χρόνια συνυπάρχουν σε κάτι το ξεχωριστό, κυρίως εμπορικό αλλά και πολύ βιολογικό.
Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές, οι πραγματικοί συντελεστές, που με την παρουσία τους διαμορφώνουν την ουσία του ECOFESTIVAL.

Το ECOFESTIVAL 2005 είναι το μέσο για:

– Να εκθέσουν, να προβάλλουν, να διαπραγματευθούν, να παραγγείλουν, να παρατηρήσουν, να γευθούν, να συμμετάσχουν, να πρωταγωνιστήσουν, να ακούσουν, να διαμαρτυρηθούν, να διασκεδάσουν, να ενημερωθούν, να πληροφορηθούν…όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
– Όπου θα προβληθούν, μια μεγάλη ποικιλία ελληνικών και ευρωπαϊκών βιολογικών προϊόντων, τροφίμων και μη, γεωργικών, κτηνοτροφικών, και παραδοσιακών, ενταγμένων στο σύστημα ελέγχου και πιστοποίησης του 2092/91, των προτύπων ΔΗΩ, και των διεθνών προτύπων ΙFOAM. Εξέχουσα θέση αποκτούν τα προϊόντα που ευδοκιμούν και παράγονται στον τόπο μας. Λάδι, κρασί, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, μεταποιημένα και τυποποιημένα τρόφιμα, εφόδια φυτοπροστασίας, λίπανσης, και αγροτικών εφαρμογών, υλικά και μέθοδοι συσκευασίας φιλικά στο περιβάλλον.
– Για να οργανωθούν, δραστηριότητες ενημέρωσης και πολιτισμικού περιεχομένου, γευσιγνωσία προϊόντων, ημερίδες και διαλέξεις, αλλά και πρότασεις με ουσιαστικές εφαρμογές που λειτουργούν ως βιώσιμη εναλλακτική στον τρόπο παραγωγής που βασίζεται στη γενετική τροποποίηση.

Όλα αυτά συνυπάρχουν στο ECOFESTIVAL 2005.

Χώροι στάθμευσης
Το εκθεσιακό κέντρο διαθέτει άνετους χώρους ΔΩΡΕΑΝ στάθμευσης για τους εκθέτες και τους επισκέπτες της έκθεσης.

Προσβασιμότητα
Η πρόσβαση στο HELEXPO Αθηνών (Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι) είναι αρκετά εύκολη και μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους:
– Ο.Α.Σ.Α. – ΑΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ
Α7 (πλατεία Κάνιγγος – Κηφισιά – Ερυθραία)
Β7 (πλατεία Κάνιγγος – Μαούσι – Ν. Κηφισιά)
550 (Π. Φάληρο – Κηφισιά)
X14 Σύνταγμα – OAKA
Στάση «Εκθεσιακό Κέντρο» ή «Ολυμπιακό Στάδιο»
– ΗΣΑΠ – ΜΕΤΡΟ – ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ
– Σταθμός Νερατζιώτισσα (γραμμή 1 του ΗΣΑΠ και ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ)
– Σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας (γραμμή 3 του ΜΕΤΡΟ)
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ από τους δύο παραπάνω σταθμούς προς το εκθεσιακό κέντρο HELEXPO και αντίστροφα, με συνεχή δρομολόγια (shuttle bus).
– Σταθμός Αμαρουσίου, ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ μέσω δημοτικής συγκοινωνίας. Αμαρουσίου Νο 10.

Πού:
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ HELEXPO
Λ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 39 – ΜΑΡΟΥΣΙ
(στο ύψος του Ολυμπιακού Σταδίου)

Πότε:
Πέμπτη 10/11: 16:00 – 22:00
Παρασκευή 11/11: 10:00 – 22:00
Σάββατο 12/11: 10:00 – 22:00
Κυριακή 13/11: 10:00 – 22:00

«Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ»

To ΕCOFESTIVAL 2005 συνδιοργανώνεται από:
ΔΗΩ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ και την
ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΙΑΚΗ A.E. (Τηλ: 210 9792500, Φαξ: 2109792528, pp@technicalpress.gr)

Χορηγός Επικοινωνίας: MEGA channel

ΔΗΩ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ
ΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 38 –104 33 ΑΘΗNA
ΤΗΛ: 210 8224384
FAX: 210 8848164
Ιστοσελίδα: www.dionet.gr
E-mail: magazine@dionet.gr

Σχόλια