Ημερίδα για την Προστασία του Κλίματος στις Μεσογειακές Χώρες.

0
7
Ημερίδες-Συνέδρια-Σεμινάρια

Υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συλλόγου Χημικών Μηχανικών και της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, ο Δήμος Χολαργού διοργανώνει Ημερίδα για την προώθηση δράσεων μείωσης των εκπομπών CO2 σε τοπικό επίπεδο σε Μεσογειακές Χώρες. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο President της Αθήνας, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2005 στις 9.00 π.μ.
Μετά την επικύρωση του Πρωτοκόλλου του Κιότο, η Ελλάδα οφείλει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου λαμβάνοντας δραστικά μέτρα. Η Ημερίδα εστιάζει σε θέματα προστασίας του κλίματος και πιο συγκεκριμένα σε μέτρα μείωσης των εκπομπών CO2 που μπορούν να εφαρμοστούν με επιτυχία από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια και στο δημοτικό φωτισμό, μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου μέσω της αποδοτικής λειτουργίας των εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης και βελτίωση των μεταφορών. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστεί και η μεθοδολογία ανάπτυξης σχεδίου δράσης για τη μείωση των εκπομπών CO2 από Δήμους, όπως αυτή προσδιορίστηκε κατά την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος LIFE-Περιβάλλον “MedClima”.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι επιστήμονες και ειδικοί στην προστασία του κλίματος προκειμένου να μεταφέρουν την εμπειρία τους και να καταθέσουν προτάσεις για αποτελεσματικούς τρόπους μείωσης των εκπομπών CO2 σε τοπικό επίπεδο, ενώ στην Ημερίδα θα παραστούν και εκπρόσωποι από ελληνικούς και ευρωπαϊκούς Δήμους.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου και το Έντυπο Συμμετοχής θα είναι σύντομα διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.medclima.gr Για επιπλέον πληροφορίες που αφορούν στη διοργάνωση του συνεδρίου παρακαλούμε επικοινωνείτε με την ηλεκτρονική διεύθυνση medclima@epta.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την κυρία Ειρήνη Σκουλά στο 210-2224208

Σχόλια