Νέα όψη για το λόφο του Στρέφη – Παρέμβαση Ανάπλασης από το δήμο Αθηναίων.

0
4
Το βήμα της τοπικής αυτοδιοίκησης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ. Νέα όψη παρουσιάζει από χθες ο λόφος του Στρέφη μετά τις εργασίες καθαρισμού και ανάπλασης από τον Δήμο Αθηναίων με τη συνεργασία της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Ελλάδα Καθαρή» και της εταιρίας KARCHER στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας «Καθαρίζουμε τον Κόσμο».
Η παρέμβαση στο Λόφο του Στρέφη ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα και ολοκληρώθηκε χθες με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών από σχολεία της περιοχής. Τον Λόφο του Στρέφη επισκέφθηκε η Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους μαθητές για την σημασία της ευαισθητοποίησης τους σε θέματα περιβάλλοντος και ανακύκλωσης. Οι μαθητές συμμετείχαν σε ειδικό παιδικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα και πήραν μέρος σε θεατρικές παραστάσεις με κεντρικό θέμα την ανακύκλωση. Παράλληλα παρακολούθησαν και συμμετείχαν στις εργασίες καθαρισμού των τοίχων και του υπαίθριου θεάτρου του Λόφου από τα αντιαισθητικά συνθήματα. Οι εργασίες αυτές συνδυάστηκαν με διορθωτικές επεμβάσεις από το Δήμο Αθηναίων στο Λόφο και την Παιδική χαρά και βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού.

Αμέσως μετά την επίσκεψη της στο Λόφο του Στρέφη η Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε τα εξής:

«Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια αναβάθμισης του Λόφου του Στρέφη. Ο Λόφος είναι ένα κόσμημα για την Αθήνα, δυστυχώς όμως υπήρχαν μεγάλα προβλήματα με κυριότερα τα θέματα φύλαξης και την πολύ μεγάλη ρύπανση από graffiti. Χάρη και στη συμμετοχή της εταιρίας KARCHER και σε συνεργασία με την «Ελλάδα Καθαρή» προχωρήσαμε στον καθαρισμό του Λόφου από τα graffiti, στον εμπλουτισμό του πρασίνου και προσκαλέσαμε στην προσπάθεια μας και μαθητές της περιοχής. Ενημερώσαμε τα παιδιά για την ανακύκλωση και τους ζητήσαμε να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων διότι η ανακύκλωση είναι κυρίως θέμα Παιδείας. Με σύμμαχο μας τα παιδιά έχουμε πολλές ελπίδες ότι θα πετύχουμε«.

ΕΡ:Το Μαξίμου κατηγορεί κάποιους δημοσιογράφους, κάποια μερίδα δημοσιογράφων ότι με τα σχόλια που κάνουν έχουν διαμορφώσει ένα κακό κλίμα για την κυβέρνηση
ΑΠ:Δεν άκουσα καμιά κατηγορία τέτοιου είδους. Πιστεύω ότι αυτό που ζητά η κοινωνία από εμάς και από εσάς όλους είναι μια σωστή και αντικειμενική ενημέρωση. Έχει πολλά προβλήματα και αυτό που χρειαζόμαστε σήμερα είναι να αντιμετωπίσουμε την ουσία των προβλημάτων»

Σχόλια