Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς ορίζει έντεκα (11) νέους Προέδρους σε Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

0
4
Γενικού ενδιαφέροντος

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Με Αποφάσεις του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά ορίσθηκαν οι Πρόεδροι των Διοικητικών Συμβουλίων των εξής έντεκα (11) Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών:

-Λίμνης Παμβώτιδας- Παπασταύρος Αναστάσιος, Αρχιτέκτων Μηχανικός
-Υγροτόπων Αμβρακικού- Σπηλιάς Χρήστος, Πολιτικός Μηχανικός
-Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης-Αναστασιάδης Σάββας, Οικονομολόγος
-Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου- Τζάλλας Αθανάσιος, Οικονομολόγος
-Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς- Γαλάνης Αντώνιος, Γεωπόνος
-Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας – Σπαθής Δημήτριος, Δασολόγος
-Οροσειράς Ροδόπης- Σκαρλάτος Βασίλειος, Πολιτικός Μηχανικός
-Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας- Ισμαρίδας-Τάτσης Κων/νος, Υπερνομάρχης Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης
-Στενών και Εκβολών Αχέροντα και Καλαμά – Κώτσιος Νικόλαος, Μηχανολόγος Μηχ/κός
-Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού – Χατζηγιάννης Γεώργιος, Οικονομολόγος.
-Εθνικού Δρυμού Ολύμπου – Παπαστεργίου Γιώργος, Οικονομολόγος

Για την εξέλιξη αυτή ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Οι Προστατευόμενες Περιοχές αποτελούν βασική προτεραιότητά μας και έχουμε εξασφαλίσει το ποσό των 53 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση όλων των Φορέων Διαχείρισης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον»(ΕΠΠΕΡ, κοινοτικό πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ). Επίσης, ολοκληρώνουμε το θεσμικό πλαίσιο που θα εγγυηθεί την ομαλή λειτουργία και χρηματοδότηση των Φορέων Διαχείρισης.
Μέχρι σήμερα έχουμε εγκρίνει 80 Κανονισμούς λειτουργίας Φορέων, ενώ μέχρι τον Μάρτιο του 2004 είχαν εγκριθεί μόνο 8. Έχουν, δηλαδή, εγκριθεί οι 88 Κανονισμοί επί συνόλου 108.
Θεσμοθετούμε νέες προστατευόμενες περιοχές. Ήδη έχουν υπογραφεί από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ οι αποφάσεις για την θεσμοθέτηση 6 νέων περιοχών (Πάρκο Β. Πίνδου, Λίμνη Κάρλα, Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου, Λίμνη Καστοριάς, Ψαλίδη της Κω, Δασικό Σύμπλεγμα Δαδιάς- Λευκίμμης- Σουφλίου, Πάρκο Υγροτόπων Αξιού – Γαλλικού – Λουδιά – Αλιάκμονα – Λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου) και βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας οι αποφάσεις και για άλλες περιοχές.
Σήμερα κάνουμε ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση της πολιτικής μας. Επιλέξαμε έντεκα καταξιωμένα στελέχη των τοπικών κοινωνιών, με μεράκι και ευαισθησίες για τα περιβαλλοντικά ζητήματα και πιστεύω ότι σε συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Τοπικούς Φορείς θα δώσουν νέα ώθηση στην επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων των προστατευόμενων περιοχών της χώρας».

Σχόλια