Νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν για άλλη μια φορά στον Πηνειό.

0
4
Γενικού ενδιαφέροντος

Το φαινόμενο του καλοκαιριού του 2001 επαναλήφθηκε και φέτος στον Πηνειό ποταμό, όπου νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν κοντά στη γέφυρα της Νομής προς την πλευρά του νομού Καρδίτσας. Η νέα οικολογική ζημιά οφείλεται στις πολύ μικρές έως ανύπαρκτες ποσότητες (σε ορισμένα σημεία) νερού του ποταμού, καθώς και στην ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών και φυτοφαρμάκων, σύμφωνα με τον αντινομάρχη Τρικάλων Δ.Τσέλιο, ο οποίος ήταν επικεφαλής επιτόπιας αυτοψίας από υπηρεσιακούς παράγοντες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων. Σημειώνεται ότι στο σημείο βρέθηκε και η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων.

Σύμφωνα με τον αντινομάρχη, η ποσότητα των ψόφιων ψαριών δεν είναι τόσο μεγάλη, συγκριτικά με παρόμοια περιστατικά στο πρόσφατο παρελθόν, ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες θα κινηθούν προς την κατεύθυνση εντοπισμού των δραστών και επιβολής αυστηρών προστίμων.

Να τονίσουμε, Αυτή η επιβάρυνση είναι μια από τις πολλές που καταγράφονται τα τελευταία χρόνια στο οικοσύστημα από το οποίο αρδεύεται και υδρεύεται το μεγαλύτερο κομμάτι του θεσσαλικού διαμερίσματος.

Σχόλια