Το 5ο Φεστιβάλ Ecocinema στην Αθήνα.

0
4
Γενικού ενδιαφέροντος

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Περιβαλλοντικού Κινηματογράφου ECOCINEMA, θα διεξαχθεί στην Αθήνα στον πολυχώρο ΑΘΗΝΑΪΣ στο Βοτανικό, από τις 2 έως 7 Ιουνίου, με τη συνεργασία πέντε φορέων ελληνικών και ξένων. Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορεί κανείς να δει δραματοποιημένα ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους, ταινίες με εκπαιδευτικό προσανατολισμό, ταινίες κινουμένων σχεδίων, που όλες όμως ανήκουν σε μια ενότητα με θέμα την πόλη: Η πόλη σε σχέση με τους ανθρώπους, οι πόλεις – φαντάσματα, πόλεις του τρίτου κόσμου κ.α.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μία ταινία, που έχει θέμα το νερό, από το Ιράν κατά την οποία, μία κοινότητα νομάδων μετακινείται διαρκώς, ψάχνοντας να βρει νερό για να εγκατασταθεί κάπου, σε μια διαρκή περιπέτεια μέσα στο χώρο και το χρόνο για να επιβιώσει.

Να αναφέρουμε ότι, θα υπάρχουν ειδικά αφιερώματα με ταινίες του Ερίκ Ρομέρ, ενώ θα προβληθεί η ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Ολα είναι δρόμος» και μια ταινία του Χέρτζοκ. Συνολικά θα προβληθούν 70 έως 100 ταινίες σε δύο αίθουσες της «Αθηναΐδας», που θα συνοδεύονται από παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Θα υπάρχει και διαγωνιστικό τμήμα στο οποίο θα επιδοθούν τρία βραβεία συνοδευόμενα από τα ποσά των 7.000, 5.000 και 3.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ στην Ίο θα διεξαχθεί διεπιστημονικό σεμινάριο με τη συμμετοχή φοιτητών.

Σχόλια